Spitse wil nog heel lang voetballen: 'Ik was er snel uit: Ajax is mijn club'

Recordinternational Sherida Spitse (32) blijft Ajax trouw. De middenvelder heeft haar contract met drie seizoenen verlengd. Voor de komende periode heeft ze één groot doel. "Bij elke club waar ik speelde, wilde ik prijzen pakken. De hoofdprijs is kampioen worden. Dat is bij veel clubs gelukt en wil ik bij Ajax ook bereiken.'

Tags

  • #Spitse

Socials

De middenvelder van de Ajax Vrouwen hoefde niet lang te denken over een langer verblijf in Amsterdam. "Ik wil heel graag voor Ajax spelen en prijzen pakken. Het kampioenschap heb ik nog niet, dat is mijn ultieme doel."

Plezier
De scherpte en felheid zit er nog altijd in bij Spitse. "Misschien nog wel meer dan vroeger. Ik wil mezelf altijd ontwikkelen en ben nog niet klaar. Daarnaast heb ik er nog altijd heel veel plezier in, dat vind ik het belangrijkste."

Een eventuele rol in de technische staf na haar spelerscarrière sluit de middenvelder niet uit. De vergelijking met Dusan Tadic werd immers al gemaakt. "Mijn leven is druk, maar ik probeer altijd te kijken waar ik mezelf kan verbeteren. Ik ben bewust bezig met voeding, slaap en rust. Dat is een automatisme omdat ik het al jaren doe."

Hoofdtrainer
Spitse wil eerst nog een tijdje voetballen. "Misschien speel ik nog wel vijf of zes jaar. Ik wil er geen leeftijd aanhangen en moet eerst zien wat mij leuk lijkt. Ooit hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen is wel iets moois."

Gerelateerde artikelen

Spitse Header 880

Spitse zet handtekening onder meerjarig contract

Ajax en Sherida Spitse hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe verbintenis. Het kersverse contract loopt tot en met 30 juni 2025. De middenvelder van de Ajax Vrouwen speelt sinds 1 januari 2021 in Amsterdam. Ze kwam anderhalf jaar geleden over van het Noorse Vålerenga IF.

Tags

  • #Spitse

Socials

Noordam 1280

Dit moet jij weten over de UEFA Women's Champions League-loting

De Ajax Vrouwen weten vrijdagmiddag wie de tegenstander wordt in de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League. Om 13:00 uur wordt er in het Zwiterse Nyon geloot. Naast Ajax zitten er nog 57 andere clubs in de koker. De eerste wedstrijden in het Europese toernooi worden op 18 en 21 augustus gespeeld.

Tags

  • #UWCL

Socials

Marjolijn 880

Van den Bighelaar bevallen van dochter

Marjolijn van den Bighelaar is donderdagochtend bevallen van een dochter, Yasmin. Zowel de moeder als de baby maakt het goed na de geboorte. Een prachtige dag voor de aanvaller van de Ajax Vrouwen en haar vriend Tim.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VandenBighelaar

Socials