Standbeeld voor oud-Ajacied Henning Jensen onthuld

Jensen Header 1920
Jensen Header 1920

Henning Jensen speelde van 1979 tot 1981 voor Ajax en was een van de eerste Deense internationale Europese sterren. In zijn geboorteplaats Nørresundby in Denemarken werd op 17 augustus, zijn geboortedag, een standbeeld onthuld voor de in 2017 overleden oud-Ajacied.

Tags

  • #Jensen

Socials

Jensen maakte furore bij Borussia Mönchengladbach en Real Madrid voordat hij in 1979 naar Ajax kwam. Als opvolger van de vertrokken Ray Clarke scoorde Jensen direct twee keer tijdens zijn debuut bij Willem II. In zijn eerste seizoen werd Ajax kampioen en reikte de ploeg tot de halve finale van de Europa Cup I.

Het seizoen erop eindigde Ajax als tweede achter AZ. Na negen seizoenen in het buitenland vond Jensen het tijd om naar huis terug te keren. In twee seizoenen in Amsterdamse dienst speelde Jensen uiteindelijk 75 wedstrijden en maakte hij acht doelpunten.

Buiten zijn successen in Amsterdam won Jensen onder meer landstitels in Duitsland en Spanje en de UEFA Cup. Het winnen van landstitels in drie verschillende landen was in die tijd vrij bijzonder. Met de onthulling van het standbeeld wordt de Deense speler geëerd vanwege zijn elegante manier van speler en ter nagedachtenis aan de persoon die hij was.

De onthulling was drukbezocht in Denemarken. Onder de aanwezigen waren ook oud-teamgenoot van Borussia Mönchengladbach Allan Simonsen en Real Madrid-legende Emilio Butragueño.

Butragueño's eerste herinnering aan Jensen gaat ver terug. Al als dertienjarige zag hij de overleden Deense balvirtuoos in het stadion en toen hij zelf deel ging uitmaken van de club, ontmoette hij Jensen verschillende keren. "Ik heb genoten van zijn manier van zijn. Hij was een zeer innemend, kalm en serieus persoon en voor mij is het een genoegen om hier vandaag te zijn", zei Butragueño.

Gerelateerde artikelen

Padt1920

Vijf feiten over Europese tegenstander Ludogorets

Ajax neemt het in de play-offs van de UEFA Europa League op tegen Ludogorets. De Bulgaren waren over twee duels te sterk voor FC Astana. De return eindigde in een 5-1-zege voor de Bulgaren, na de 2-1-nederlaag in Kazachstan. Dit zijn vijf feiten over onze Europese tegenstander die je moet weten.

Tags

  • #UEL

Socials

Gaaei Interview 1920

Gaaei is Ajacied: 'Ik kijk er enorm naar uit'

Anton Gaaei kon vanaf het moment dat Ajax interesse toonde aan geen enkele andere club meer denken. De Deense verdediger, die graag aanvalt, is erg blij met zijn contract in Amsterdam. "Ik ben opgelucht dat het rond is."

Tags

  • #Gaaei

Socials

Hoofdfoto1

Ajax contracteert Anton Gaaei

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Anton Gaaei en Viborg FF over de overgang van de verdediger naar Amsterdam. De twintigjarige Deen tekende een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf jaar, tot en met 30 juni 2028.

Tags

  • #Gaaei

Socials