Vijf feiten over Europese tegenstander Ludogorets

Padt1920
Padt1920

Ajax neemt het in de play-offs van de UEFA Europa League op tegen Ludogorets. De Bulgaren waren over twee duels te sterk voor FC Astana. De return eindigde in een 5-1-zege voor de Bulgaren, na de 2-1-nederlaag in Kazachstan. Dit zijn vijf feiten over onze Europese tegenstander die je moet weten.

Tags

  • #UEL

Socials

Regerend Bulgaars kampioen
Ludogorets is regerend kampioen van Bulgarije. De tegenstander van Ajax behaalde in het seizoen 2022/2023 in dertig competitieduels 74 punten, slechts één punt meer dan nummer twee CSKA Sofia. In totaal werd Ludogorets twaalf keer Bulgaars kampioen en legden de Bulgaren drie keer beslag op de nationale beker.

Huvepharma Arena
De Europese tegenstander van Ajax speelt zijn wedstrijden in de Huvepharma Arena. De stadioncapaciteit is 10.254 zitplaatsen. De ploeg van Maurice Steijn zal op donderdag 24 augustus in Razgrad de heenwedstrijd tegen Ludogorets afwerken.

Trainer
Ivaylo Petev is de hoofdtrainer van Ludogorets. De 48-jarige Bulgaar staat sinds maart 2023 aan het roer bij de Bulgaarse tegenstander van Ajax, waar hij tussen 2010 en 2013 ook al eindverantwoordelijke was. Petev was in het verleden ook bondscoach van Bulgarije en Bosnië-Herzegovina.

Lukoki
In het verleden heeft Jody Lukoki onder contract gestaan bij Ludogorets. De voormalig Ajax-speler, die tussen 2011 en 2014 actief was in de Amsterdamse hoofdmacht, speelde in totaal 158 officiële duels voor Ludogorets. In Bulgarije was hij goed voor dertig doelpunten en 23 assists. Lukoki overleed vorig jaar op 29-jarige leeftijd.

Eén Nederlander
Sergio Padt (zie hoofdfoto) is de enige Nederlander in de selectie van Ludogorets. De 33-jarige sluitpost maakte in de zomer van 2021 de overstap van FC Groningen naar Bulgarije. Padt doorliep de jeugdopleiding van Ajax en werd beloond met een contract, maar maakte nooit minuten in Ajax 1.

Het heenduel in Bulgarije op donderdag 24 augustus begint om 20:00 uur Nederlandse tijd (21:00 uur lokale tijd). De return in de Johan Cruijff ArenA een week later op 31 augustus begint ook om 20:00 uur.

Gerelateerde artikelen

Loting EL 1920

Ajax tegen winnaar FC Astana - Ludogorets

Ajax is maandagmiddag bij de loting voor de play-off van de UEFA Europa League gekoppeld aan de winnaar FC Astana - Ludogorets. Ajax begint met een uitwedstrijd op 24 augustus. De return is op 31 augustus.

Tags

  • #UEL

Socials