Uitbreiding trainingscomplex Ajax een stap dichterbij

DNT 1280
DNT 1280

Ajax en de gemeente Amsterdam hebben overeenstemming bereikt over het exclusieve ontwikkelrecht van parkeerterrein P2 door Ajax. Het terrein grenzend aan sportcomplex de Toekomst zal in de toekomst onderdeel worden van het vernieuwde trainingscomplex van de club.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Met het exclusieve ontwikkelrecht op P2 kan Ajax in de toekomst uitbreiden op P2, wat aansluit bij de plannen die de club heeft voor het vernieuwen en uitbreiden van het huidige sportcomplex en bij de plannen voor de ontwikkeling van De Nieuwe Kern.

Ajax is voornemens een aantal extra trainingsvelden op het nieuwe terrein te realiseren waar de vereniging speelt, alsmede een ministadion waarin Ajax Vrouwen en Jong Ajax in de toekomst hun thuiswedstrijden afwerken. Daarnaast krijgt het terrein een publieke functie, zowel voor fans als voor omwonenden van De Nieuwe Kern.

Overeenkomst ondertekend
Ajax en de gemeente Amsterdam tekenden een exclusiviteitsovereenkomst waarin is vastgelegd dat het terrein P2, nu nog in gebruik als parkeerterrein, de komende vijf jaar exclusief voor Ajax wordt gereserveerd. Uiterlijk in 2026 zal P2 op basis van eeuwigdurende afgekochte erfpacht worden uitgegeven aan Ajax.

De club gaat tot 2026 een plan uitwerken dat voldoet aan de voorwaarden die in de overeenkomst zijn vastgelegd. De oplevering van P2 door de gemeente Amsterdam staat gepland voor 2025, wanneer de gemeente elders in het gebied een nieuwe parkeervoorziening heeft gerealiseerd.

Edwin van der Sar (algemeen directeur Ajax): "Met deze exclusiviteitsovereenkomst zet Ajax een nieuwe stap. Ons doel is structureel aanhaken bij de Europese top en onze jeugdopleiding en de doorstroming van jeugd naar het eerste elftal speelt daar een belangrijke rol in. Daarnaast groeit ook het vrouwenvoetbal en die ontwikkeling zal zich doorzetten."

"De extra grond geeft ons de mogelijkheid om de faciliteiten van al onze teams uit te breiden. Het geplande ministadion dat we op P2 willen realiseren biedt een passend podium voor de Ajax Vrouwen, Jong Ajax, de internationale wedstrijden van onze jeugd en sommige duels van ons eerste elftal. Daarnaast biedt de publieke functie van het terrein ons in de toekomst de kans om een nog actiever onderdeel te worden van de Nieuwe Kern."

'Een grote stap'
Wethouder Marieke van Doorninck (Ruimtelijke Ontwikkeling) van Amsterdam: "Deze overeenkomst is een grote stap in de samenwerking met Ouder-Amstel bij de ontwikkeling van De Nieuwe Kern. Ajax kan concrete plannen gaan maken voor het trainingscomplex en de gemeente Amsterdam krijgt samen met de overige grondeigenaren ruimte voor de ontwikkeling voor een nieuwe stadswijk met ruimte voor woningen en voorzieningen."

"Tegelijkertijd werken we aan een plan om de maatschappelijke rol van Ajax specifiek voor Amsterdam Zuidoost vorm te geven waarbij aansluiting wordt gezocht met het Masterplan Zuidoost. Ajax en Amsterdam zijn door deze ontwikkelingen straks nog meer met elkaar verbonden."

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Gerelateerde artikelen

Fotojeugd

Jeugdopleiding Ajax levert meeste spelers in Europese topcompetities

Volgens het Zwitserse onderzoeksbureau CIES Football Observatory is Ajax de beste opleidingsclub van Europa. Dat publiceert CIES maandag op zijn website. In de 31 hoogste competities spelen maar liefst 81 voetballers, die eerder in de jeugdopleiding van Ajax uitkwamen.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Sarthumb2

Edwin van der Sar over zijn bijzondere band met de ArenA

Hij kan het inmiddels volmondig beamen: de ArenA voelt ‘als thuis’ voor Edwin van der Sar. Geheel vanzelfsprekend is dat gevoel voor de lange Voorhouter niet. Van der Sar was de vaste doelman van Ajax toen in 1996 De Meer werd verruild voor het nieuwe onderkomen in Amsterdam-Zuidoost. Het bleek nogal een omschakeling. Inmiddels is Van der Sar alweer een klein decennium directeur bij Ajax en gaf hij in die hoedanigheid mede richting aan de verdere ontwikkeling van de ArenA als voetbalstadion. Logisch dus dat het 25-jarig jubileum ook bij hem bijzondere gevoelens oproept.

Tags

  • #ArenA

Socials

Clubdna

Samen op weg naar een veilig sportklimaat met Club DNA

Ajax gaat in samenwerking met de gemeente Amsterdam sportclubs helpen met het stimuleren van een positief sportklimaat binnen de club. Samen met bestuurders, trainers en jongeren wordt er gekeken naar het DNA van de sportclub.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl