Steijn: 'Interlandperiode was positief'

Steijn19203
Steijn19203

Ajax hervat na de interlandperiode zondag de competitie op bezoek bij FC Utrecht. Met trainer Maurice Steijn kijken we vooruit naar het duel in Utrecht en bespreken we de ziekenboeg. "We hopen dat ze zondag hersteld zijn."

Tags

  • #Steijn

Socials

Steijn en zijn staf hebben tijdens de interlandperiode goede dingen gezien. "De interlandperiode was goed voor mij en de staf. We hebben met een kleine groep doorgetraind, want het gros was weg. Ik heb veel wedstrijden van ons, FC Utrecht en van onze internationals bekeken. Daar heb ik mooie dingen gezien en dat is positief. Ze hebben allemaal veel minuten gemaakt", zo vertelde de hoofdtrainer donderdag na de training.

"Iedereen is inmiddels weer aangesloten met het oog op zondag. De jongens zijn even weggeweest en ik zie frisse en vrolijke gezichten op de club", vervolgde hij.

Ziekenboeg
Steijn beschikt over een selectie met enkele twijfelgevallen. "We hebben wat problemen richting zondag. Er zijn een aantal blessuregevallen die hopelijk op tijd hersteld zijn. Steven Berghuis, Branco van den Boomen, Benjamin Tahirović en Devyne Rensch zijn allemaal twijfelgevallen. Ik hoop dat de schade meevalt." Ook Silvano Vos is niet okselfris, maar de middenvelder zit bovendien zondag nog een schorsing uit.

Over twee dagen wacht voor Ajax de ploeg van Ron Jans in Stadion Galgenwaard. "FC Utrecht-uit is een mooie, maar traditioneel lastige wedstrijd. Zij hebben het zwaar, net als wij. Ik verwacht een pittig duel op het scherpst van de snede. Beide teams hebben een overwinning nodig."

Het hele interview is vanavond te zien op ESPN en de Ajax-kanalen.

Gerelateerde artikelen

Trainingbegin1920

In beeld | Van interlands naar Eredivisie

De interlandbreak zit er definitief op voor de Ajax-spelers. Daarom zijn de ogen weer gericht op de Eredivisie. Die wordt zondag hervat met de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Donderdagmiddag trainden de Ajacieden op sportcomplex de Toekomst om zich klaar te maken voor het duel in Stadion Galgenwaard.

Tags

  • #UTRAJA

Socials

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up | Op naar Utrecht en Brighton

Met deze aflevering bereiden we je voor op de uitwedstrijden tegen FC Utrecht en Brighton & Hove Albion. Ook hebben we het over een historische prestatie van de Ajax Vrouwen: zij plaatsten zich als eerste Nederlandse club ooit voor de groepsfase van de UEFA Women's Champions League.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Higler 1920 Scheids

Higler leidt uitduel met FC Utrecht

Dennis Higler is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Het duel in Stadion Galgenwaard begint zondag om 12:15 uur.

Tags

  • #UTRAJA

Socials