Steijn: 'Er is veel gebeurd, maar focus ligt op Excelsior'

Maurice Steijn blikt terug op een week waarin veel gebeurde én kijkt vooruit naar het uitduel met Excelsior. De Ajax-trainer is blij met de nieuwelingen en spreekt over de keepers, de Europese tegenstander en de komende periode.

Tags

  • #Steijn
  • #EXCAJA

Socials

De trainer van Ajax wil na deze week de zaak met Pierre van Hooijdonk afsluiten. "De verklaring is duidelijk. We hebben uitgebreid overleg gehad met Ajax, mijn zaakwaarnemer en met onze advocaat. We houden het hierbij."

Keepers
In het duel met Heracles viel Gero Rulli geblesseerd uit. Achteraf bleek dat de doelman tenminste tot de winterstop uit de roulatie is. De keeper voor de wedstrijd tegen Excelsior is Jay Gorter, die zaterdag ook al de plek innam van Rulli. "Wij hebben er deze week goed naar gekeken met z'n allen. Met Diant Ramaj en Gorter hebben we twee talentvolle keepers. Ik heb nu gekozen voor Gorter omdat hij al langer bij de groep zit en onze stijl van spelen meer beheerst. Hij kent de jongens in de achterhoede goed en spreekt de taal. Het zijn kleine dingen die in zijn voordeel vallen, want ze zitten dicht bij elkaar. Ik kies nu voor Jay."

Aankopen
Met Chuba Akpom verwelkomde Ajax deze week een nieuwe aanvaller. "Ik wilde een spits erbij. Met Brian Brobbey hebben we een uitstekende 'nummer negen', maar als Ajax zijnde kun je niet met één spits de competitie in. Zij mogen gaan strijden om wie de voorkeur krijgt." Tijdens het uitduel met Excelsior zal Akpom er nog niet bij zijn. "We hebben genoeg mogelijkheden, maar hij komt eraan. We hopen dat hij met de Europese wedstrijden erbij is."

Donderdagavond tekende ook Anton Gaaei een contract in Amsterdam. "Hij is een zeer offensieve rechtsback die ook verdedigend zijn mannetje staat. Een talentvolle jongen die goed en sterk gebouwd is. Hij heeft uitstekende voorwaarden om een goede rechtsback van Ajax te zijn."

Ludogorets
De tegenstander voor het tweeluik in de play-offs van de UEFA Europa League werd donderdag bekend. Ludogorets rekende af met FC Astana. "We hebben genoeg informatie voor de wedstrijd tegen ze. Het is een trip die minder lang en zwaar is dan dat we naar Kazachstan hadden gemoeten, daar ben ik blij mee. Van wat ik heb gezien is Ludogorets een goede ploeg met veel snelheid en individuele kwaliteit voorin. Ze scoorden mooie en goede doelpunten. Een pittige tegenstander, maar we gaan het donderdag zien."

Hoe Steijn zijn nieuwelingen gaat inpassen moet de komende tijd blijken. "Devyne is momenteel onze eerste rechtsback en Gaaei weet dat hij hem moet uitdagen. Met betrekking tot de spitspositie moeten we kijken wanneer Akpom speelgerechtigd is en klaar om te spelen. Voorlopig doe ik het met deze spelers en daar ben ik heel tevreden mee."

Eredivisie
Excelsior is zaterdag vanaf 16:30 uur de tegenstander voor de ploeg van Steijn. "Er is veel gebeurd, maar we hebben ons natuurlijk ook gefocust op de wedstrijd. Dat is het belangrijkste." De Rotterdammers wonnen tijdens de eerste speelronde met 3-4 bij NEC. "Ze zijn het seizoen goed begonnen."

Gerelateerde artikelen

Bergwijn1920

In beeld | Toewerken naar Excelsior

Ajax heeft vrijdagochtend de laatste training afgewerkt in aanloop naar het eerste uitduel van de competitie. Zaterdag speelt de ploeg van Maurice Steijn om 16:30 uur tegen Excelsior.

Tags

  • #EXCAJA

Socials

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Ajax Podcast | Warming Up: op bezoek in Kralingen

Aan de vooravond van Excelsior - Ajax blikken we in de Ajax Podcast vooruit op het uitduel in Rotterdam. We nemen je mee door de historie van deze Eredivisie-wedstrijd, waarin Hedwiges Maduro, Jeroen Verhoeven en een heel bijzondere pinchhitter een rol spelen.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Hoofdfoto1

Ajax contracteert Anton Gaaei

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Anton Gaaei en Viborg FF over de overgang van de verdediger naar Amsterdam. De twintigjarige Deen tekende een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf jaar, tot en met 30 juni 2028.

Tags

  • #Gaaei

Socials