Steijn: 'Een Ajax zien waar fans recht op hebben'

Steijn2 (1)
Steijn2 (1)

Maurice Steijn en Steven Berghuis namen woensdagmiddag plaats achter de microfoon in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA. Het tweetal ging kort in op de situatie omtrent directeur voetbalzaken Sven Mislintat en liet hun licht schijnen op de UEFA Europa League-groepswedstrijd tegen Olympique Marseille. "We moeten met lef en plezier spelen, dat verdienen de supporters."

Tags

  • #UEL
  • #AJAOM

Socials

Ajax deelde woensdagochtend via de officiële clubkanalen een update over de huidige situatie rondom Mislintat. 'De clubleiding kreeg vragen over een aandeelhouderschap dat AKA Global GmbH, een adviesbureau voor professionele sporters, in Matchmetrics (waar Mislintat mede-eigenaar van is) zou hebben verkregen. Aangezien deze zomer een door Ajax aangetrokken speler is bijgestaan door AKA Global, is de club dit nader aan het bekijken en wordt daarbij geassisteerd door externe adviseurs', aldus Ajax.

"Het enige wat ik dacht toen ik het gisteren (dinsdag, red.) hoorde, is dat het afleidt van waar we sinds de wedstrijd van zondag tegen FC Twente mee bezig zijn", zei Steijn in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA. "Ik heb Sven nog niet gesproken. We hebben elkaar net heel even gezien. Daar hebben we nog geen tijd voor gehad."

Focus op donderdag
Steijn en zijn spelers hebben de volle honderd procent focus op de groepswedstrijd tegen Olympique Marseille. "Het is taak aan mij en de staf om ons klaar te maken voor de wedstrijd van donderdag. Dat is onze hoofdtaak en dat is mijn verantwoording. Er zitten morgen bijna 60.000 man op de tribune. Ik hoop dat we dan het Ajax gaan zien waar het publiek recht op heeft."

Berghuis baalt als ervaren speler enorm van de matige seizoenstart, maar weet ook dat de ploeg niet te lang moet blijven hangen in de teleurstelling. "We moeten geloven in onze kwaliteiten en nu niet in zak en as zitten, anders neem je dat mee naar de volgende wedstrijd. Dat  probeer ik mijn teamgenoten ook duidelijk te maken", vertelde de Ajax-middenvelder, die zich niet wil focussen op randzaken. "Ik krijg alles wel mee, maar ik denk dat je als speler donderdag het liefst een toppartij op de mat wil leggen. Voetbal kan zo mooi zijn, jammer dat het hier dan over moet gaan."

Olympique Marseille
De Ajax-staf heeft zich goed voorbereid op de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille. "Daar zijn we direct na de wedstrijd tegen FC Twente mee begonnen. Marseille is een goede ploeg, uit een onderschatte competitie. Fysiek zijn ze goed en ze spelen vanuit een sterke organisatie."

Toch focust Steijn zich voornamelijk op zijn eigen ploeg. "Ik wil donderdag een team zien met flair, uitstraling en plezier. We hebben informatie over hoe Marseille de laatste weken heeft gespeeld. Mochten ze anders spelen, dan hebben wij ook wapens", aldus de Ajax-trainer. Trainer Marcelino is woensdag opgestapt, waardoor er donderdagavond een nieuwe trainer op de bank zal zitten bij de Fransen. "Ongeacht de coach en het systeem, staan de elf namen vast."

Steijn benadrukte wel dat Ajax veel beter zal moeten presteren dan in de uitwedstrijd tegen FC Twente. "In Enschede waren de ruimtes te groot, de afstemming klopte niet. Ik ben verantwoordelijk voor het plan en dat was niet goed. Daar hebben we op de training en met beelden de nadruk op gelegd."

Gerelateerde artikelen

Arena1920

Berichtgeving Sven Mislintat

AFC Ajax NV was voor de aanstelling van directeur voetbalzaken Sven Mislintat door hem geïnformeerd over zijn aandeelhouderschap in Matchmetrics GmbH. Hierover zijn destijds contractuele afspraken gemaakt tussen de club en Mislintat.

Tags

  • #Mislintat

Socials

Gorterthumb1920

Gorter: 'Als jongen van de club zijn dit wedstrijden die je wilt meemaken'

Jay Gorter staat voor de belangrijkste week uit zijn actieve voetballoopbaan tot dusver. De 23-jarige keeper speelt donderdag met Ajax de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille en neemt het enkele dagen later met zijn ploeggenoten in De Klassieker op tegen Feyenoord. "Als je zó fan bent, dan zijn dit dromen die werkelijkheid worden."

Tags

  • #Gorter

Socials

Witschge1920

Top 5 Goals | Richard Witschge

Richard Witschge zal altijd herinnerd worden aan zijn fluwelen techniek en Amsterdamse bravoure, maar de oud-Ajacied kreeg de Ajax-aanhang ook meermaals op de banken met een doelpunt. Ter ere van zijn 54e verjaardag hebben wij vijf mooie treffers van de linkspoot op een rijtje gezet.

Tags

  • #Top5Goals

Socials