Steijn kijkt uit naar herstart Eredivisie met fitte groep

Steijn 1920 Tekst
Steijn 1920 Tekst

Trainer Maurice Steijn kan met een zo goed als fitte selectie toewerken naar de herstart van de Eredivisie, zondag uit tegen FC Twente. “De hele groep is fit, we hebben geen blessures en geen schorsingen", zegt Steijn, met uitzondering van de al langer afwezigen Gero Rulli, Ahmetcan Kaplan en Remko Pasveer.

Tags

  • #TWEAJA

Socials

In Enschede heeft Steijn ook de beschikking over de twee Steven’s in zijn selectie. "Bergwijn is fit en Berghuis is gelukkig van zijn schorsing af”, stelt de Ajax-coach, om vervolgens wat uitgebreider in te gaan op Berghuis. "Hem hebben we erg gemist. Hij is een ongelooflijk belangrijke speler: niet alleen aan de bal, maar ook zonder bal, en in de kleedkamer. Ik ben super blij dat hij er zondag bij is, en datzelfde geldt voor Bergwijn.”

Fris elan
Na de interlandbreak constateert Steijn tot zijn genoegen veel frisse energie. "Dat merk ik bij iedereen. We hebben nu echt het gevoel: de groep is weer compleet, iedereen hebben we nu. Hoe je het wendt of keert, die laatste week voor Fortuna was toch rommelig, dat je op de voorlaatste en laatste dag nog spelers binnenkrijgt. Met dien gevolgen dat we tegen Fortuna moesten spelen met jongens die nog niet eerder met elkaar hadden gespeeld. Daarin was de uitslag en het spel teleurstellend. Maar ik heb de jongens nu binnen zien komen, heb ze inmiddels wat langer tot mijn beschikking en vind het hoopgevend wat ik zie.”

Na afloop van het duel in Sittard besprak Steijn de afgelopen transferwindow. Wat commotie die ontstond werd volgens hem veel te breed uitgemeten. "Ik denk dat je dat ook allemaal in de juiste context moet zien. Bij veel mensen wordt die context volledig weggelaten. In mijn optiek was het allemaal niet zo heel erg spannend. Sven was op vakantie en ik ben ook een paar dagen weggeweest. Afgelopen donderdag hebben we elkaar voor het eerst weer bij Ajax gezien, koffie gedronken en de draad gewoon weer opgepikt.”

Steeds met de sterkste elf
Steijn’s Ajax staat voor een aantal examens. Binnen acht dagen treffen de Ajacieden FC Twente (uit), Olympique Marseille (thuis) en Feyenoord (thuis). "Het wordt een heel zware week, maar ik heb er veel zin in.”

"We kijken echt van wedstrijd tot wedstrijd. Die van zondag is de belangrijkste in mijn optiek, daarna wordt dat Olympique en vervolgens Feyenoord. Zo moeten we er ook naar kijken. We gaan geen mensen sparen, daarvoor zijn we niet in de positie. Elke wedstrijd starten we met de sterkste elf.”

Later vrijdag verschijnt het volledige videointerview op ESPN en de Ajax-kanalen.

Gerelateerde artikelen

Berghuistd

Training Day | Internationals weer terug op de Toekomst

De donderdagsessie van Ajax 1 stond voor een groot gedeelte in het teken van de terugkeer van de meeste internationals op sportcomplex de Toekomst. Met de groep voor een groot gedeelte compleet werd de focus gericht op zondag als Ajax op bezoek gaat bij FC Twente.

Tags

  • #TWEAJA

Socials

Fc24ratingsreveal1920 2

FC 24 Ratings Reveal | Welke stats horen bij wie?

Met FC 24, de gloednieuwe videogame van EA Sports, voor de deur zijn de nieuwe ratings voor alle Ajax-spelers bekend. Steven Bergwijn, Kenneth Taylor, Devyne Rensch en Jay Gorter gaan onder leiding van host Aviv Levy de strijd met elkaar aan en raden welke stats bij welke speler horen in de FC 24 Ratings Reveal.

Tags

  • #FC24

Socials

STILL RULLI ITEM

Rulli: 'Ik denk dat we gezegend zijn met deze fans'

Gero Rulli beleefde een dramatische start van het seizoen. In het eerste Eredivisie-weekend raakte de Argentijnse doelman zwaar geblesseerd aan zijn schouder. Tijdens het trainingskamp afgelopen zomer spraken we uitgebreid met de Ajax-keeper over zijn eerste maanden in Amsterdam, de wereldtitel en uiteraard maté.

Tags

  • #Rulli

Socials