Steijn: 'Uitdagende en mooie loting'

Met de spelersgroep en de gehele staf keek Maurice Steijn naar de loting van de UEFA Europa League. Ajax werd gekoppeld aan Olympique Marseille, Brighton & Hove Albion en AEK Athene. "Allemaal mooie affiches."

Tags

  • #Steijn
  • #UEL

Socials

"Wij hebben net met de gehele spelersgroep en staf naar de loting zitten kijken. Volgens mij hebben we van elke pot de zwaarste tegenstander. Het is uitdagend, maar ook wel mooi", stak Steijn van wal. 

Mooie affiches
De hoofdtrainer van Ajax verwacht zes mooie affiches. "Brighton is natuurlijk voor veel mensen een onbekende tegenstander, maar als je naar vorig seizoen en dit seizoen kijkt zijn zij in alles ongelofelijk sterk en ongelofelijk goed", zei Steijn over de Engelse tegenstander. "Marseille is natuurlijk traditioneel een sterke ploeg en AEK Athene heeft op het nippertje de Champions League misgelopen."

Steijn kijkt enorm uit naar het Europese avontuur met Ajax, maar baalt nog van de teleurstellende avond tegen Ludogorets (0-1-nederlaag). "De wil is heel groot bij de spelers, maar je merkt dat ze soms de vrijheid missen om lekker te voetballen. Ik vind het verschil tussen de uit- en thuiswedstrijd veel te groot en daar is iedereen zich van bewust."

"Maar goed, we zijn door en zitten in de poule", vervolgt Steijn. "Over anderhalve dag moeten we weer spelen in Sittard en daar ligt nu de focus op. We kunnen de negatieve sfeer van gisteren (donderdag, red.) weer snel van ons afspelen."

 

Gerelateerde artikelen

Vandereijk1920

Van der Eijk leidsman bij Fortuna Sittard - Ajax

Sander van der Eijk is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor het uitduel met Fortuna Sittard. De 32-jarige arbiter wordt zondagmiddag in Limburg bijgestaan door assistenten Rogier Honig en Joost van Zuilen.

Tags

  • #FORAJA

Socials

Mannsverk 1920 Header

Ajax contracteert Sivert Heggheim Mannsverk

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Sivert Heggheim Mannsverk en Molde FK over de overgang van de 21-jarige middenvelder naar Amsterdam. De Noor tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf jaar, tot en met 30 juni 2028.

Tags

  • #Mannsverk

Socials