Stekelenburg over gestopte penalty: 'Je probeert 'm te lezen'

Maarten Stekelenburg speelde een belangrijke rol in de 0-3-overwinning op Feyenoord. Vlak voor het rustsignaal stopte hij een penalty van Leroy Fer. Op een goed moment dus.

Tags

  • #FEYAJA

Socials

"Het was een beetje een vechtwedstrijd", analyseert de doelman kort na de wedstrijd. "We speelden niet heel goed, we wilden vooral in de laatste twintig minuten te snel naar voren. Maar goed: we winnen met 0-3 en dat is prima."

De gekeerde strafschop van Fer was een cruciaal moment. Wist Stekelenburg waar de bal zou komen? "Nee niet specifiek", antwoordt hij. "Je probeert 'm te lezen. Het is lekker om de nul te houden. We hebben weinig goals tegen gekregen dit seizoen. Dat willen we graag zo houden."

"Ik voel me heel goed en fit", besluit Stekelenburg. "Het gaat prima, ik kan niet anders zeggen. Vandaag wist je dat je de titel had. Er bestaan geen vriendschappelijke wedstrijden en zeker niet De Klassieker."

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Teamfotodekuip

Liveblog | Klaassen: 'Goed seizoen, mooie uitslag'

Ajax heeft zondag zijn eerste duel in het nieuwe uitshirt ruim gewonnen. De Klassieker op bezoek bij Feyenoord leverde een 0-3-zege op. Via dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Shirt2

De Official Fanshops zijn open: scoor nu het gloednieuwe uittenue!

Het nieuwe uittenue van Ajax voor volgend seizoen (21/22) is bekend. De Ajacieden zijn zondagmiddag in De Klassieker tegen Feyenoord voor het eerst aangetreden in het overwegend gestreepte tenue, dat is opgebouwd uit twee blauwtinten, met mintgroene accenten.

Tags

  • #Uitshirt20/21

Socials

Gravenberchshirt

Ajax en adidas presenteren uittenue 2021/2022

Na het winnen van de KNVB Beker en de landstitel heeft Ajax nog een cadeau voor de fans. Zondag speelt Ajax tegen Feyenoord - in wat de eerste wedstrijd is als kampioen - in het nieuwe uittenue van adidas (seizoen 2021/2022). Het overwegend gestreepte tenue is opgebouwd uit twee blauwtinten, met mintgroene accenten.

Tags

  • #Uitshirt20/21

Socials