Stekelenburg terug in Oranje: 'Ga er niet heen om vakantie te vieren'

Maarten Stekelenburg is na jaren van afwezigheid terug in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De 38-jarige doelman van Ajax reageert bij terugkomst uit Zwitserland verheugd op het nieuws.

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

Stekelenburg vertelt dat hij dit scenario zelf ook niet aan heeft zien komen. Door de schorsing van Andre Onana kreeg hij een vaste plek onder de lat bij Ajax, wat uiteindelijk heeft geleid tot een rentree bij Oranje.

De doelman wil nu hij er bij zit vol inzetten op speelminuten. "Zo moet je altijd denken. Ik wil altijd het hoogst haalbare halen. Ik ga er niet heen om vakantie te vieren."

Trainen
"Ik ben altijd doorgegaan met keihard trainen", verklaart Stekelenburg zijn goede vorm. "Dan kun je er klaar voor zijn, mocht er iets gebeuren. Als het moment zich dan aandient, ben je er fysiek in ieder geval klaar voor."

Uitstekend keeperswerk van Stekelenburg tegen Young Boys.
Uitstekend keeperswerk van Stekelenburg tegen Young Boys.

De ervaren keeper straalt rust uit in het Amsterdamse doel. Het leverde hem de afgelopen weken de nodige complimenten op. "Ik maak me niet zo snel druk. Dat is misschien een karaktereigenschap. Nu het goed gaat, krijg ik daar lof voor. Als het minder gaat wordt dat juist weer tegen je gebruikt."

Roma
Voor Stekelenburg was er nog meer bijzonder nieuws. In de UEFA Europa League werd Ajax gekoppeld aan zijn oude ploeg AS Roma. "Dat is leuk. Maar ik denk niet dat AS Roma heel blij is dat ze ons treffen. We zaten de loting live te kijken in de bus. Het had beter gekund, maar ook slechter."

Gerelateerde artikelen

Thumvziyech

All the goals | Hakim Ziyech

Hakim Ziyech is op 19 maart jarig. We vieren dat met deze clip, waarin al zijn doelpunten voor Ajax op een rijtje zijn gezet.

Tags

  • #Ziyech

Socials