Stekelenburg twijfelde geen moment over contractverlenging: 'Gelukkig wilde Ajax door'

Maarten Stekelenburg plakt er op 39-jarige leeftijd minimaal nog één seizoen aan vast. De goalie vertelt dat hij na lang blessureleed geen moment heeft getwijfeld zijn handtekening te zetten onder een nieuwe verbintenis. "Ik wilde graag door en gelukkig Ajax ook."

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

Het afgelopen seizoen stond voor de bijna veertiger vooral in het teken van revalideren na een heupoperatie in oktober 2021. In april maakte hij, sneller dan verwacht, zijn rentree in de basiself bij Ajax.

Vooral mentaal had Stekelenburg het zwaar tijdens zijn heupblessure. Hij zag zijn teamgenoten onder andere in de UEFA Champions League fantastisch spelen aan het begin van het seizoen. "Als je daar geen deel van uitmaakt is dat vervelend. Je bent blij voor de club en voor de jongens, maar als je zelf aan de zijlijn staat is het vervelend."

Zo aan de start van het nieuwe seizoen is hij helemaal pijnvrij. "Ik heb een vervelend jaar achter de rug. In de vakantie heb ik mijn rust gepakt, omdat ik gedurende het seizoen keihard heb getraind om te revalideren."

Speelminuten
Met het nieuwe seizoen voor de boeg en een nieuwe trainer voor de groep is de 39-jarige keeper klaar om de strijd opnieuw aan te gaan onder de lat. "Ten eerste ben ik allang blij dat ik nog een jaar doorga. Maar als je eenmaal begint met trainen, dan wil je ook spelen. Daar ga ik ook voor."

Gerelateerde artikelen

Steek Header 880

Contractverlenging voor doelman Maarten Stekelenburg

Ajax en Maarten Stekelenburg hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2022. De verbintenis van de doelman wordt met één jaar verlengd en loopt tot en met 30 juni 2023.

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

Header 880

In beeld | Eerste training seizoen 2022/2023

De Ajacieden hebben vrijdag de eerste training van het seizoen 2022/2023 afgewerkt. Na de verschillende testen van donderdag trainden de spelers voor het eerst op het veld onder leiding van de nieuwe trainer Alfred Schreuder.

Tags

  • #PreSeason

Socials

TS Oos 880

Ajax speelt twee oefenduels tijdens trainingskamp in Oostenrijk

Ajax gaat van 17 tot en met 23 juli opnieuw op trainingskamp in Bramberg am Wildkogel, Oostenrijk. Hier worden twee oefenduels afgewerkt. Op dinsdag 19 juli is Red Bull Salzburg de tegenstander en op zaterdag 23 juli spelen de Ajacieden tegen Eintracht Frankfurt.

Tags

  • #PreSeason

Socials