Strijdlustige Klaiber: 'Hoop nog een wedstrijd mee te pakken'

Sean Klaiber raakte eind juli vorig jaar geblesseerd aan zijn knie. Wat volgde was een lang en zwaar revalidatieproces. De verdediger is weer terug op het trainingsveld en maakt flinke stappen.

Tags

  • #Klaiber

Socials

De verdediger van Ajax staat weer op het veld én heeft een nieuw kapsel. "De zon schijnt en Klaiber heeft een nieuwe coupe. Ik ben nog jong en die kale kop was ik een beetje zat. Het was tijd voor iets nieuws", lacht hij.

Afhankelijk van iedereen
Klaiber raakte geblesseerd tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. Een operatie en een lange revalidatie volgden. "In het begin heb ik zes weken niets kunnen doen. Zelf vond ik dat een verloren en erg lastige periode. Iedereen moest telkens alles voor me doen."

Klaiber was dan ook blij toen hij weer naar de Toekomst mocht. "Ik was weer onderdeel van de groep, dat is het belangrijkste voor een voetballer. Je wilt het met z’n allen doen en belangrijk zijn. Op het veld kan ik dat nu niet zijn, waardoor ik positief ben vanaf de zijkant en in de kleedkamer. Ik probeer veel te lachen want het is echt een geweldige ploeg."

Tijdens zijn afwezigheid genoot de 27-jarige verdediger van de prestaties van zijn teamgenoten in de UEFA Champions League. "Ik was heel blij voor de club en ook voor Sébastien met al zijn goals. Hij heeft het zo goed gedaan. Ik heb al eerder met hem gespeeld en wist dat hij het in zich had. Hij staat altijd op de goede plek en scoort heel gemakkelijk."

Stap in revalidatieproces
Gedurende zijn revalidatie had Klaiber veel steun aan de andere spits, Brian Brobbey. "Het was fijn voor mij om met hem te trainen op het veld. Het is telkens een meetmoment, wat ik kan en hoe ik daar weer overheen kan." Onlangs maakte de rechtsback weer een stap in zijn revalidatieproces. "Duels aangaan in de groepstraining, dat ging goed. Als mijn knie vervolgens niet dik wordt, kan ik doorgaan. Spannend vond ik het wel, het voelde wat onwennig. Maar dat merk ik tijdens de hele revalidatie. Het begin is even lastig, maar daarna gaat het makkelijk."

Klaiber weet dat het verstandig is, kijkend naar het volledige herstel van zijn knie, om zich te richten op de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Toch denkt hij dat er eerder iets mogelijk is. "Zoals het nu gaat, denk ik dat ik dit seizoen nog wel een paar potjes kan meepikken. Dat zou een lekker gevoel geven."

Tags

  • #Klaiber

Socials

Gerelateerde artikelen

Klaiber1280

Klaiber op de weg terug: ‘Voorzichtig beetje wenden en keren’

Rechtsback Sean Klaiber herstelt nog steeds van een zware knieblessure. Die kwetsuur liep hij op bij het trainingskamp in Oostenrijk in het voorseizoen. Inmiddels is hij vijf maanden verder en op de weg terug. “Ik ben buiten aan het hardlopen en voorzichtig een beetje aan het wenden en keren."

Tags

  • #Klaiber

Socials

Revalidatieklaiber

Revaliderende Klaiber: 'Hier sterker uitkomen is het enige dat telt'

Sean Klaiber maakte deze zomer zijn debuut voor het nationale elftal van Suriname tijdens de Gold Cup, maar scheurde vlak daarna zijn kruisband op het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk. Inmiddels revalideert de goedlachse verdediger in Zeist op de KNVB Campus en ziet hij de toekomst positief tegemoet.

Tags

  • #Klaiber

Socials