Suzanne Bakker kijkt uit naar clash met Arsenal: ‘Dit is wat we graag willen’

Suzanne Bakker 1280
Suzanne Bakker 1280

Het Engelse Arsenal kwam donderdagmiddag uit de koker als tegenstander voor de Ajax Vrouwen in de tweede voorronde van de UEFA Women’s Champions League. Trainer Suzanne Bakker noemt het treffen met de grootmacht uit Londen een ‘prachtig affiche’.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Die positieve geluiden hoorde Bakker na de loting ook direct vanuit de selectie. "Het is vooral een mooie uitdaging voor hen. Het is een wedstrijd op hoog niveau en dat is wat wij graag willen. Daar worden we allemaal beter van."

Arsenal werd afgelopen seizoen tweede in de Engelse competitie en is recordhouder qua landstitels. Met de Nederlandse Vivianne Miedema hebben ze ook nog de all-time topscorer van de Women’s Super League in de gelederen.

De sterkte van de tegenstander maakt volgens Bakker niks uit voor de voorbereiding van de Ajax Vrouwen. "Die doen we zoals we dat altijd doen. Wat doen ze bijvoorbeeld binnen het aanvallen, verdedigen, in de omschakeling of met spelhervattingen? Dat gaan we analyseren. En daarna gaan we kijken waar er, binnen onze speelwijze, kansen liggen."

Eerst uit, daarna thuis
De ploeg van Bakker speelt de eerste wedstrijd in Engeland. Die wedstrijd vindt plaats op dinsdag 20 september of woensdag 21 september. De return in Amsterdam is op 27 of 28 september. De winnaar van dit tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van het Europese clubtoernooi.

Gerelateerde artikelen