Tadic kijkt vooruit: 'Moeten de fans een goed gevoel geven'

Dusan Tadic baalde flink van het puntenverlies tegen FC Twente (1-1). De captain weet wat er beter moet en is ervan overtuigd dat zijn ploeg er de volgende wedstrijd, zondag tegen Vitesse, gewoon weer staat.

Tags

  • #Tadic

Socials

"FC Twente-uit is altijd een lastige wedstrijd. Wij hadden aan de bal meer kwaliteit moeten tonen. Als we de bal sneller rond hadden laten gaan, hadden we de tegenstander kapot kunnen maken."

Het was voor het eerst sinds maart 2020 dat Ajax weer een uitwedstrijd speelde in de Eredivisie waarbij publiek aanwezig mocht zijn. Tadic genoot daarvan. "Misschien heeft het de tegenstander meer energie gegeven. Maar dat had geen probleem moeten zijn voor ons."

De selectie heeft inmiddels een gesprek gehad over het duel met FC Twente en kijkt alweer vooruit naar Vitesse-thuis, vertelt Tadic. "Het is duidelijk wat er anders moet", blijft hij nog enigszins op de vlakte. "Er is geen reden tot paniek. Wij moeten de fans een goed gevoel geven."

UEFA Champions League
Voordat de wedstrijd tegen Vitesse op het programma staat wacht eerst nog de loting voor de UEFA Champions League. Die start donderdag om 18:00 uur. Daarna weet Ajax wie de tegenstanders worden in de poulefase van het grootste Europese clubtoernooi. 

Tadic heeft geen voorkeur voor een opponent. "Wij moeten het tegen elke tegenstander kunnen opnemen. Dat is geen probleem voor ons. Het is altijd mooi om tegen grote clubs te spelen. Wij willen op dit niveau uitkomen. In de laatste twee jaar hebben wij een beetje pech gehad in de poulefase. Ik hoop dat nu alles goed valt." 

Tags

  • #Tadic

Socials

Gerelateerde artikelen

Gravenberch1 (1)

Samenvatting FC Twente - Ajax

Ajax ging zondagmiddag in de tweede speelronde van de Eredivisie op bezoek bij FC Twente. De ploeg van Erik ten Hag had het lastig in Enschede en slikte in extremis de gelijkmaker van de thuisploeg: 1-1.

Tags

  • #TWEAJA

Socials

Daramy2

Ajax en FC Kopenhagen bereiken akkoord over Mohamed Daramy

Ajax en FC Kopenhagen hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Mohamed Daramy naar Ajax. Met de negentienjarige aanvaller, die op meerdere posities inzetbaar is, is nog geen formeel akkoord bereikt. De clubs kwamen een transfersom overeen waarbij Ajax € 12 miljoen betaalt aan FC Kopenhagen. Dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal € 13 miljoen.

Tags

  • #Daramy

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl