Tagliafico en Martínez winnen met Argentinië

Nico Lisa
Nico Lisa

Lisandro Martínez en Nico Tagliafico hebben met Argentinïe de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili met 2-1 gewonnen. De Argentijnen hadden zich, net als Brazilië, al geplaatst voor het WK in Qatar. Antony speelde donderdag met 1-1 gelijk tegen Ecuador.

• #Interlands

Basisplaatsen Ajacieden
Zowel Tagliafico als Martínez stond in de basis bij Argentinië en speelde de volle negentig minuten mee. Al bij rust was de eindstand van 1-2 bereikt. Door de zege op Chili is Argentinië al 28 wedstrijden op rij ongeslagen.

Antony
In de 63e minuut van het duel Ecuardor - Brazilië kwam Antony binnen de lijnen voor zijn zesde interland. Het stond toen 1-0 voor het uitspelende Brazilië, dankzij een vroege goal van Casemiro in de zesde minuut.

Na een kwartier kwam Ecuador met tien man te staan na een rode kaart voor Dominguez. Vijf minuten later zag ook Brazilië een speler (Emerson) met rood (twee keer geel) vertrekken.

Ook doelman Alisson leek van het veld te worden gestuurd na een wilde actie met een hoog opgeheven been, maar de rode kaart die de scheidsrechter trok, werd door de VAR teruggedraaid naar een gele. Een kwartier voor tijd kwam Ecuador langszij.

Antony kan woensdag 2 februari weer in actie komen met Brazilië als de poulewedstrijd tegen Paraguay op het programma staat. Argentinië komt dan in actie tegen Colombia.

Álvarez niet in actie
Edson Álvarez bleef met spierklachten aan de kant bij Mexico. De Ajacied zag zijn land met 1-2 winnen bij Jamaica en drie belangrijke punten pakken voor WK-kwalificatie. Komende week staan er voor Mexico nog thuisduels met Costa Rica (31 januari) en Panama op 3 februari op het programma.