Tagliafico geniet van Ajax-talenten: 'Op welke positie speelt hij nou?'

Nico Tagliafico kan met zijn 28 jaar tot de ervaren rotten worden gerekend in het elftal van Ajax. De Argentijnse linksback staat dagelijks op het veld met talentvolle tieners, die de stap van de jeugdopleiding naar het eerste elftal hebben gemaakt. Tagliafico spreekt vol lof over zijn piepjonge teamgenoten.

Tags

  • #Tagliafico

Socials

Stuk voor stuk noemt hij de sterke punten op van zijn talentvolle medespelers. Te beginnen bij Ryan Gravenberch. "Zijn persoonlijkheid helpt hem enorm, denk ik. Hoewel hij nog jong is, is hij vaak dingen aan het roepen op het veld. Ik denk dat hij een grote toekomst voor zich heeft."

Ook de ontwikkeling van Devyne Rensch spreekt Tagliafico aan. De Argentijn weet nog hoe Rensch als linker centrale verdediger bij de selectie kwam. "Daarna zag ik hij dat rechts centraal werd gezet. Ik dacht: dat is vast zijn positie."

"En toen begon hij ineens als rechtsback te spelen", vervolgt de 28-jarige verdediger. "Als ik niet speelde, startte hij weer als linksback. Ik dacht: op welke positie speelt hij nou? Dat is heel knap. Want regelmatig op andere posities spelen, is niet makkelijk."

Tagliafico kijkt daarnaast met bewondering naar Jurri├źn Timber. "Hij is een agressieve speler. Iemand die zijn territorium afbakent. En hij laat zien dat het heel moeilijk is om hem voorbij te spelen. Dat is iets dat ik nog niet eerder voorbij had zien komen bij Nederlandse spelers."

Europees succes
Al deze talentvolle jongens hopen op hun eerste Europese succes met Ajax, terwijl Tagliafico inmiddels weet hoe het is om geschiedenis te schrijven in Turijn of Madrid. "Tegen Real Madrid bijvoorbeeld blonken we echt uit als team. Als het team goed speelt, ben ik dat ook."

Tags

  • #Tagliafico

Socials

Gerelateerde artikelen

NICO3

De waslijn | De dromen van Nico Tagliafico

Nico Tagliafico is bijna drie jaar Ajacied en een absolute publiekslieveling. Tijd voor een portret van de Argentijn aan de hand van zijn eigen 'waslijn', waar een serie foto's met veel betekenis aan hangt.

Tags

  • #Tagliafico

Socials

Nicotagliaficoheaderstats

In cijfers | Zo droegen Tagliafico en Haller bij aan Ajax' comeback

Ajax vocht zich zondagmiddag na een vroege achterstand goed terug tegen PSV. De aanvalsdrift van de Amsterdammers was de Eindhovense tegenstander zeker in de tweede helft te machtig. Maar hoe uitten de verhoudingen op het veld zich in de statistieken? En wat was de rol van debutant Sébastien Haller en van linksback Nico Tagliafico?

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl