Tagliafico over nieuwe look: 'Ik hoef er niet knapper van te worden'

Nico Tagliafico viel in het duel met Willem II van bijna twee weken geleden uit met een oogblessure. De komende periode zal de Argentijn een bril dragen tijdens trainingen en wedstrijden, ter bescherming van zijn oog.

Tags

  • #Tagliafico
  • #AJAPSV

Socials

De linksback, die het competitieduel met AZ aan zich voorbij moest laten gaan, genoot de afgelopen dagen wel van het Nederlandse weer. Althans van de sneeuw. Niet de wind. "Ik heb mijn honden twee minuten uitgelaten, want het was te koud. De sneeuw is het probleem niet, de wind wel", lacht de Argentijn.

"Het vervelende alleen is dat wanneer het blijft sneeuwen, we niet kunnen voetballen. We hebben het geluk dat we zo'n geweldig stadion hebben, waarvan het dak dicht kan."

Nico met bril
En dus kon Ajax eerder deze week trainen in de eigen Johan Cruijff ArenA. Ook Tagliafico. Met bril. "Het staat mij niet echt goed, maar ik hoef er niet knapper van te worden. Het moet bescherming geven."

De blessure herstelt goed, vertelt de vleugelverdediger. "Mijn zicht is perfect. Ik moet alleen nog voorzichtig zijn en mijn oog beschermen. Het is aan mij de taak om te wennen aan die bril. Ik moet 'm waarschijnlijk nog een paar weken dragen."

De Argentijn vertelt verder hoe hij en zijn teamgenoten hebben gereageerd op een voor Ajax turbulente week. De dopingschorsing voor Andre Onana en het missen van S├ębastien Haller in de UEFA Europa League zijn hard aangekomen.

"Het waren harde klappen", bevestigt de back. "Maar wij zullen sterk zijn en dichter naar elkaar toegroeien. We weten dat we een sterk team zijn, met sterke spelers. Alleen zal een aantal van hen helaas niet kunnen spelen. Er staan altijd anderen klaar om het gat op te vullen."

Mooie woorden
Tagliafico hoopt met zijn teammaten Haller op en top te kunnen blijven motiveren, ook al kan hij geen internationale duels spelen dit seizoen. "We moeten ervoor zorgen dat hij zich belangrijk voelt voor het team. We moeten ons best doen voor hem, meer kunnen we niet doen."

Ook voor Onana heeft de linksback mooie woorden. "Het is een jongen met een grote persoonlijkheid. Hij zal strijden tot het gaatje om te bewijzen dat het slechts om een vergissing ging en dat ze de straf moeten verlagen."

Na alle tegenslagen van de afgelopen periode zal Tagliafico er woensdag staan, als de trainer hem opstelt. "Het is geen Klassieker, maar wel een grote wedstrijd. Het wordt een heerlijk duel om te spelen. Ook omdat we elkaar weer snel tegen gaan komen in de competitie."

Gerelateerde artikelen

NICO3

De waslijn | De dromen van Nico Tagliafico

Nico Tagliafico is bijna drie jaar Ajacied en een absolute publiekslieveling. Tijd voor een portret van de Argentijn aan de hand van zijn eigen 'waslijn', waar een serie foto's met veel betekenis aan hangt.

Tags

  • #Tagliafico

Socials

Tagliafictekenenheaderevt

Ajax legt Tagliafico langer vast

Ajax en Nico Tagliafico hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2022. De nieuwe verbintenis met de Argentijns international loopt tot en met 30 juni 2023.

Tags

  • #Tagliafico2023

Socials