Ten Hag en Tadic kijken vooruit: 'We hebben goede stappen voorwaarts gezet'

Ajax trapt het nieuwe seizoen zaterdagavond af met de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Trainer Erik ten Hag en aanvoerder Dusan Tadic blikken vooruit op het duel, dat zal worden gespeeld in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Ten eerste had Ten Hag het nodige personele nieuws. Naast de absentie van Mohammed Kudus en Zakaria Labyad, kunnen ook Maarten Stekelenburg en Perr Schuurs er tegen de Eindhovenaren niet bij zijn. "Schuurs viel woensdag uit met een blessure aan zijn kuit en Maarten is ook niet fit genoeg. Remko Pasveer start morgen onder de lat. Nico Tagliafico is fit genoeg om te spelen."

Mooi nieuws van eerder vandaag was dat Edson Álvarez weer terug is. "Edson heeft een goede zomer gehad", vertelde Ten Hag daarover.  "Hij kan morgen gewoon spelen, ook omdat hij het begin van de zomer gewoon vakantie had."

Gretige aanvoerder
Tadic liet weten met een goed gevoel terug te kijken op de voorbereiding, die door de gefaseerde terugkeer van internationals voor verschillende spelers anders verliep. "Elke week en dag zijn we beter geworden. Het was een goede voorbereiding en we hebben er alles aan gedaan om heel fit te worden."

De Serviër zal niet tegenover Denzel Dumfries staan, met wie hij verbeten duels uitvocht in het verleden. "Dat was altijd een mooie spanning, met mooie duels. Hij is een goede speler. Maar PSV heeft meer sterke spelers en het is altijd lastig om tegen ze te spelen."

Tadic is blij dat er in de Johan Cruijff ArenA (uit)supporters aanwezig zullen zijn. Afgelopen woensdag gaf hem dat al een flinke boost. "Het was heel mooi. We hebben ze gemist. Wij spelen voor de mensen en willen een vol stadion hebben. Je hebt dan extra adrenaline en energie; dat is iets heel moois."

Ten Hag kon dat volledig beamen. Het verschil in entourage liet zich voor hem letterlijk voelen. "Donderdag was ik weer voor het eerst in lange tijd weer schor na een wedstrijd."

Jongelingen en fitheid
Op het trainingskamp in Oostenrijk lieten een aantal jonge spelers zich op een goede manier gelden, zag ook Ten Hag. "We kijken wie er op de deur kloppen. Woensdag toen ze tegen Leeds speelden hebben we genoten van het hoge niveau dat zij haalden. Je zag dat er veel perspectief is. Nu gaan we kijken hoe ze het gaan omzetten, en hoe ze in de Keuken Kampioen Divisie gaan spelen. Daar ben ik heel nieuwsgierig naar."

Al met al zag de trainer zijn ploeg groeien. De laatste stappen moeten zo snel mogelijk gezet worden. "We zijn nog niet waar we willen zijn. Qua fysiek en inhoud moeten we groeien. Maar tegen Leeds, een van de meest intensief spelende ploegen in de Premier League, hebben we een goede stap voorwaarts gezet."

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Gerelateerde artikelen

Hallerthumb6 8

Haller kijkt uit naar eerste volledige seizoen: 'We zijn nu gelukkig'

Sébastien Haller maakt zich op voor zijn eerste volledige seizoen met Ajax. De statistieken van de spits waren de vorige voetbaljaargang met dertien doelpunten en zeven assists uitstekend. Haller hoopt ook komend seizoen van grote waarde te zijn, te beginnen komende zaterdag in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

Tags

  • #Haller

Socials

Danilo

Highlights Ajax - Leeds (avond) | Genieten in Johan Cruijff ArenA

Ook deel twee van het dubbele programma tegen Leeds United werd overtuigend gewonnen door Ajax. In een sfeervolle Johan Cruijff ArenA zegevierde de hoofdmacht van Ajax in de avondwedstrijd met 4-0. Vooral het spel voor rust was genieten geblazen.

Tags

  • #PreSeason
  • #AJALEE

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl