Ten Hag: 'Zorgen dat de details onze kant op gaan vallen'

ETHPERSCO
ETHPERSCO

Erik ten Hag keek op de persconferentie in De Lutte vooruit op het komende seizoen. Het ging met name over de huidige selectie en welke stappen er gezet kunnen worden.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Ten Hag keek op verzoek nog even terug op het EK, dat voor het Nederlands elftal zeer teleurstellend verliep. "Je hoopt en verwacht wat anders van Oranje. Ze kwamen goed de poule door, maar het was heel snel afgelopen, terwijl de route naar succes open lag. Dat is heel spijtig voor de betrokkenen en de coach, die goed is. Je hoopt ook voor je spelers dat ze succes hebben; dat is goed voor hele Nederlandse voetbal."

"De Ajacieden die mee waren, zijn teleurgesteld. Als je per individu kijkt is het dan weer voor iedereen anders. Voor Timber was het bijvoorbeeld zeer positief. Bij Daley zal de teleurstelling overheersen. Wanneer ze aansluiten bekijken we individueel."

Details
Bij Ajax zijn ook dit seizoen de ambities duidelijk, aldus Ten Hag. "Zoals ieder jaar willen we prijzen winnen. Overwinteren in de Champions League is meer dan een wens, maar je bent natuurlijk wel afhankelijk van de loting. Het is een keer gelukt en nu twee keer net niet. Het gaat bij overwinteren in de Champions League om de details. We moeten er aan gaan werken dat die onze kant op vallen."

Op welke manier dat moet gaan gebeuren, kwam ter sprake naar aanleiding van de discussie over spelsystemen, die de afgelopen maanden zo hevig gevoerd werd. "De kracht Ajax is hoge druk zetten; dat doen we ook tegen gelijkwaardige en betere tegenstanders. Ik denk dat dat de beste manier is. Dominant en initiatiefrijk zijn in balbezit en ook in het verdedigen."

De prestaties van Italiaanse elftal, zondag finalist in de EK-finale, bieden wat Ten Hag betreft ook voor Ajax stof tot nadenken. "Hun beleving kunnen we van leren. Als je ziet hoeveel passie ze uitstralen…als je dat toevoegt als spelelement heeft dat een enorme toegevoegde waarde. Dat is deels iets cultureels, maar een trainer heeft daar invloed op. Je moet eisen stellen; het begint met de speelwijze, dan heb je taken en daarbij horen eisen."

Prikkels en keepers
De huidige selectie, die volgens Ten Hag snel weer kan worden versterkt door Enric Llansana en Devyne Rensch, is al vrij compleet. "Als we dit bij elkaar houden zijn we goed op weg, maar we willen nieuwe prikkels om de lat nog weer hoger te geven."

"We willen nieuwe energie brengen. We hebben ook voorin al verschillende opties. Alles is redelijk ingevuld, je kunt nu kijken wat je nog mist in de selectie."

Ook op doel belooft er een flinke concurrentiestrijd los te barsten. "We gaan de situatie van Onana bekijken. Stekelenburg heeft door zijn spel een streepje voor. Maar met Pasveer hebben we de op een na beste keeper van Nederland naar Amsterdam gehaald. We willen uiteindelijk op elke positie zo’n strijd laten ontbranden."

Met de contractsituatie van Onana, probeert Ten Hag zich op voetbaltechnisch vlak niet teveel bezig te houden. "Ik heb een ontzettend goede verhouding met hem. Ik kan uitstekend met hem werken. Hij draagt bij aan ons succes en is ontzettend belangrijk door hoe compleet hij is. Hij is in staat om hele mooie ontwikkeling en vervolgstappen te maken."

 

Tags

  • #PreSeason

Socials

Gerelateerde artikelen

Gorter0807

Training Day | De Lutte #4: doelmannen en teambuilding

Ajax werkt in De Lutte hard aan de conditie om topfit te zijn voor het nieuwe seizoen. Maar donderdagmiddag was ook tijd voor ontspanning. De Ajacieden pakten de scooter en maakten een tochtje door Twente.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Kian Fitzjim Interview

Fitz-Jim: 'Ik kijk erg graag naar Pedri'

Voor Kian Fitz-Jim is het seizoen goed begonnen. De achttienjarige middenvelder liet zich in positieve zin zien in het eerste oefenduel met Koninklijke HFC en is met Ajax 1 mee op trainingskamp naar De Lutte. Een gesprek met de tiener die via AFC en AZ bij Ajax belandde en nu op de deur klopt van het eerste elftal.

Tags

  • #PreSeason
  • #Fitz-Jim

Socials