Ten Hag: 'Geen twee wedstrijden zijn hetzelfde'

Trainer Erik ten Hag en keeper Maarten Stekelenburg hebben alle vertrouwen in een goed resultaat in de return van de kwartfinale van de UEFA Europa League tegen AS Roma. Het tweetal ziet meer dan voldoende perspectief op een comeback. Ze vertelden erover op de persconferentie van woensdagavond.

Tags

  • #UEL
  • #ROMAJA

Socials

In Rome waren de Italiaanse media benieuwd hoe Ten Hag kijkt naar het niveau van ploegen in de Serie A. De oefenmeester legde uit hoe hij denkt dat Ajax zich kan meten met ploegen als Atalanta en AS Roma.

"Qua meedogenloosheid hebben zij een streepje op ons voor", aldus Ten Hag. "Maar als wij iets ervarener worden, kunnen we ons daaraan aanpassen. Technisch gezien kunnen we ons meten met de Italiaanse top."

Fitheid
Maarten Stekelenburg ontbrak drie wedstrijden onder de lat, maar is klaar voor het duel van donderdagavond. "Ik ben echt hersteld van mijn knie, waar ik last van kreeg in de warming-up bij sc Heerenveen."

Dat hij tegen zijn oude werkgever aantreedt, ziet Stekelenburg als niet meer dan een leuke bijkomstigheid. "Ik ben hier niet om hen te laten zien wat ik kan; het gaat om een resultaat halen met Ajax. Als ik ergens anders mijn motivatie uit moet halen, gaat er iets niet goed."

Niet alleen de doelman keerde terug in de selectie van Ajax. Ook Perr Schuurs en Brian Brobbey zijn weer van de partij. "De mensen die we mee hebben genomen, zijn fit", aldus Ten Hag. "Daar verwachten we van dat ze morgen kunnen aantreden."

Omdat Devyne Rensch geschorst is, was de vraag hoe Ten Hag de rechtsachter-positie in zal vullen een logische. "Wij hebben daar verschillende opties. We hebben Sean Klaiber en kunnen schuiven met Jurriën Timber. Maar we hebben ook Quinten Timber meegenomen die daar kan spelen. We gaan morgen zien wat we nodig hebben."

Vertrouwen
De twee Ajax-vertegenwoordigers hebben alle hoop op een goed resultaat in het Stadio Olimpico. "We hebben vorige week niks toegelaten in de counter en dat moeten we nu weer doen", zegt Ten Hag. "Ik richt me altijd op de speelwijze, of dat nou uit of thuis is. Het veld is even groot en het blijft elf tegen elf. Je moet je richten op de kracht van je eigen ploeg."

Ook Stekelenburg put hoop uit het spelbeeld van de heenwedstrijd. "We speelden een redelijk goede wedstrijd, maar je moet de kansen benutten die je krijgt. Ik hoop dat we dat morgen beter doen. Je zult ruimtes moeten creëren."

De ervaren goalie zag zijn jonge collega Kjell Scherpen zijn plaats innemen in het thuisduel met AS Roma. Hoe keek hij naar het spel van Scherpen, die bij de 1-1 niet goed zat? "Hij deed het prima. Mensen maken fouten, ook keepers. Dat was vervelend voor hem, maar het zal vaker gebeuren. Mij vast ook. Je wint met z’n allen en verliest met z’n allen."

Ten Hag werd nog gevraagd of hij tijdens het duel van morgen - als Ajax niet door zou gaan - voor de laatste keer als trainer actief zou zijn bij een Europese wedstrijd van Ajax. Zijn antwoord was helder. "Wij zijn een ploeg aan het bouwen die niet alleen op de kaart staat, maar ook rijp is met de grotere ploegen in Europa te wedijveren. Daar wil ik graag vervolg aan geven."

Dat doet hij morgen met een gretige groep, die aan het zware schema wel gewend is. "We laten iedere wedstrijd zien dat we vooral ook heel fris zijn."

Tags

  • #UEL
  • #ROMAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Thumbblog

Liveblog | Ajax werkt toe naar kraker in Rome

Ajax is afgereisd naar Italië voor de return in de kwartfinale van de UEFA Europa League tegen AS Roma. De wedstrijd begint donderdagavond om 21:00 uur in Stadio Olimpico. Volg de ploeg op voet via ons liveblog.

Tags

  • #UEL
  • #ROMAJA

Socials

Taylorrrrr

Anthony Taylor fluit AS Roma - Ajax

Anthony Taylor fluit donderdagavond AS Roma - Ajax. De Engelsman was al eens eerder de arbiter van dienst tijdens een Europese wedstrijd van Ajax.

Tags

  • #UEL
  • #ROMAJA

Socials

Vandermeijde2003

Terug naar 2003: de wondergoal van Van der Meijde

Ajax haalde in seizoen 2002/2003 de kwartfinale van de UEFA Champions League. In de tweede groepsronde was de ploeg van Ronald Koeman in de thuiswedstrijd al te sterk voor het AS Roma met grote namen als Fransesco Totti, Cafú, Vincenzo Montella en Emerson. In Italië werd het vooral de wedstrijd van Ajacied Andy van der Meijde.

Tags

  • #UEL
  • #ROMAJA

Socials