Ten Hag grapt met Regeer over kramp tegen PEC: 'Sjongejongejonge'

De achttienjarige Youri Regeer mocht dit seizoen al ruiken aan het eerste: hij speelde twee bekerwedstrijden tegen amateurs. Afgelopen zaterdag kwam een volgende droom in vervulling voor de jongeling: zijn Eredivisie-debuut voor Ajax.

Tags

  • #Regeer

Socials

De rechtsback stond direct in de basis bij zijn debuut in de competitie. "Tegen NEC werd Liam (Van Gelderen, red.) nog ingebracht. Ik had zelf vier weken niet gespeeld vanwege een blessure. Vorige week maandag maakte ik mijn eerste minuten weer in Jong Ajax."

"Dat ik zo snel in de basis in het eerste mocht starten, had ik niet verwacht. Maar toen ik het de donderdag daarvoor op de training doorkreeg, dacht ik: deze kans moet ik met beide handen aanpakken."

'Geen gekke dingen'
Trainer Erik ten Hag gaf de vleugelverdediger vooral mee dat hij zijn eigen spel moest blijven spelen, maar wel functioneel voor de rest van het team. "Voor mij was het vooral belangrijk om in de wedstrijd te komen en geen gekke dingen te doen. Ik denk dat we solide hebben gespeeld tegen PEC Zwolle. We hadden de wedstrijd totaal onder controle."

Het duel met de Zwollenaren was volgens de back een cruciale wedstrijd in de titelrace met PSV. "Je weet dat er veel druk op staat, omdat we kampioen willen worden. We wilden een overtuigende overwinning boeken. Maar dat bracht voor mij geen extra spanning mee."

De verdediger blijft hoe dan ook kritisch op zichzelf. Zo vond hij dat hij op verdedigend gebied twee keer twijfelachtig optrad. "Veel mensen zeggen tegen mij: vergeet die momenten, wees blij met je debuut. Maar ik weet dat die dingen beter moeten om de top te kunnen halen."

Grappen met de trainer
Na ruim een uur voetballen werd Regeer afgelost door Devyne Rensch. Hij voelde gedurende de wedstrijd zijn kuiten vollopen. "Normaal heb ik dat niet echt, maar er stond natuurlijk spanning op mijn benen en de intensiteit was hoger. De trainer vroeg ook of ik kramp had. Ik zei dat mijn kuiten vol waren gelopen. Toen zei hij: 'sjongejongejonge.'"

Het shirtje van zijn Eredivisie-debuut krijgt een mooi plekje op zijn eigen kamer in het ouderlijk huis. "Ik moet nog drie shirtjes inlijsten; van mijn officiële debuut, mijn basisdebuut in de beker en nu in de Eredivisie."

Tags

  • #Regeer

Socials

Gerelateerde artikelen

Youriregeer1280

Regeer: ‘Oog rustig, maar kan heel hard zijn’

Aanvoerder van Jong Ajax, vlak voor de jaarwisseling zijn officiële debuut in Ajax 1 en voor het eerst mee op een wintertrainingskamp met de hoofdmacht; voor Youri Regeer kon 2021 niet beter eindigen en 2022 niet beter beginnen. De achttienjarige multifunctionele speler zit goed in zijn vel en is na een korte onderbreking rondom de feestdagen klaar om te vlammen. "Ik heb zin in de tweede seizoenshelft."

Tags

  • #Regeer

Socials