Ten Hag: 'Het gaat erom dat we samen prijzen winnen'

Erik ten Hag spreekt uitgebreid over de voorbije transferperiode van Ajax en blikt terug op de wisselende prestaties van zijn team in het eerste blok van het seizoen.

Tags

  • #TenHag

Socials

''Ik heb op Deadline Day gebeld met Marc Overmars. Hij zei dat het een rustige dag was'', blikt Erik ten Hag terug op de slotdag van de afgelopen transferwindow. Het was een boodschap die de hoofdtrainer met een glimlach ontving. ''We hebben een goede selectie, die in balans is. De spelers zijn ook hongerig. Nu komt het op finetunen aan. Vooral in de Champions League moet alles kloppen.''

Uitdagingen
De transfermarkt is nog niet helemaal gesloten. Maar Ajacieden als David Neres, Andre Onana en Nico Tagliafico lijken langer bij de club te blijven. ''De selectie is goed gevuld, maar we hebben ook veel spelers nodig'', legt Ten Hag uit. Hij weet hoe druk de voorbije zomer is geweest voor zijn internationals. In het seizoen 2021/2022 wacht Ajax weer nieuwe sportieve uitdagingen. Al met al is er aan wedstrijden geen gebrek. Daarbij is het waken voor de fysieke belasting. Een grote groep selectiespelers is daarom bepaald geen overbodige luxe.

''Het belang van Ajax staat boven alles. Een speler zal zich daarnaar moeten schikken'', benadrukt Ten Hag. De trainer wil vooral duidelijk maken dat elke speler het club- en teambelang voorop moet zetten. ''En wie dat niet doet, heeft een probleem. Het zal uiteindelijk gaan om prijzen winnen. Dat straalt weer af op alle spelers. Zo is het de afgelopen jaren gegaan. We moeten samen succesvol zijn. Ik hoop dat de spelers die les goed hebben begrepen. Dan kunnen er ook dit seizoen weer mooie dingen gebeuren.''

Tags

  • #TenHag

Socials

Gerelateerde artikelen

Tenhag100

De honderd overwinningen van Erik ten Hag

Erik ten Hag heeft zondag tegen Feyenoord zijn honderdste overwinning geboekt als trainer van Ajax. We staan in beeld en getal stil bij deze mooie mijlpaal.

Tags

  • #TenHag

Socials

Tenhagtop10goals

Top 10 Goals | Ajax onder Ten Hag

Erik ten Hag viert op 2 februari 2021 zijn 51e verjaardag. De oefenmeester staat inmiddels meer dan drie jaar aan het roer van Ajax 1. Dit zijn de tien mooiste treffers onder leiding van Ten Hag.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Tenhagaward

Ten Hag wint Rinus Michels Award

Erik ten Hag is de winnaar van de Rinus Michels Award van het seizoen 2020/2021. Hij won de prestigieuze prijs voor de tweede keer als trainer van Ajax. Ten Hag ontving de bijbehorende bokaal uit handen van directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Tags

  • #TenHag

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl