Positieve Ten Hag kijkt met vertrouwen uit naar Lille-thuis

Trainer Erik ten Hag heeft er het volste vertrouwen in dat Ajax het tweeluik tegen Lille in de UEFA Europa League positief afsluit donderdagavond. De Amsterdammers verdedigen een 1-2-voorsprong. "Al zie ik nog wel ruimte voor verbetering."

Tags

  • #UEL
  • #AJALIL

Socials

De trainer werd tijdens het vraaggesprek met de journalisten geconfronteerd met de statistieken van de Franse tegenstander in uitwedstrijden. Zo won Lille eerder dit seizoen al buitenshuis met 0-3 in de Europa League van AC Milan. Ook afgelopen zondag nog versloeg de Franse koploper Lorient met 1-4 op eigen veld.

"We zijn ons bewust van die statistieken", reageerde Ten Hag. "Maar morgen staat het weer 0-0. Zo moeten we die wedstrijd ook benaderen. Het wordt een zware proef, maar we hebben er vertrouwen in. Ik zie nog wel ruimte voor verbetering bij ons, ook na vorige week. Ik ga de tegenstander alleen daar verder niet wijzer over maken, dan dat ze al zijn."

Beter in de omschakeling
Ajax bleef zelf in de afgelopen tien wedstrijden ongeslagen in drie verschillende competities. Ook daar heeft de trainer wel een verklaring voor. "Onze verdedigende omschakeling loopt steeds beter. Dat is morgen ook heel belangrijk. Lille is een ongelooflijk scherpe counterploeg. We mogen ze niet in hun tempo laten komen. Als we dat wel doen, kunnen ze heel gevaarlijk voor het doel worden. Lille heeft ook geleerd van de wedstrijd in Frankrijk. Zij zullen zich ook gaan aanpassen.”

In de afgelopen weken maakte de trainer veelal gebruik van Lisandro Martínez en Edson Álvarez. Er werd Ten Hag gevraagd of zij een cruciale rol spelen in de sterke reeks die Ajax nu aan het neerzetten is. "Ik kan vaak genieten van mijn ploeg. Ze laten steeds beter voetbal zien. Maar ook op momenten dat het niet loopt, hebben we laten zien dat we met strijd en vechtlust kunnen spelen. Martínez en Álvarez brengen zeker een prikkel, maar zij niet alleen. Er zijn meerdere spelers in de groep die dat gif hebben."

Ajax kan donderdag zoals bekend geen beroep doen op Sébastien Haller. In Frankrijk nam Dusan Tadic de honneurs waar in de spits. En dat beviel hem goed, al zal hij zichzelf nooit vergelijken met zijn Frans-Ivoriaanse teamgenoot. "Ik ben niet echt een typische spits. Ik kijk waar de ruimte is en speel daarin. In de tweede helft in Lille stonden we goed in onze positie en deden we de tegenstander pijn."

Ook Ten Hag was tevreden met de manier van spelen van zijn Servische pupil. "Dusan is een speler die houdt van combinaties, daar leeft hij voor. Hij heeft spelers dicht om zich heen nodig en spelers die diepgang hebben. Als je die om hem heen zet, kan dat tot een hoog rendement leiden."

Andere afwezige spelers
De trainer kan donderdag verder helaas niet rekenen op de backs Nico Tagliafico en Noussair Mazraoui. Beiden zijn niet fit genoeg om te spelen. "Het is moeilijk te zeggen hoe lang ze eruit zijn. Bij Mazraoui gaat het om zijn gezichtsvermogen. Daar is moeilijk een prognose van te geven. Bij Tagliafico is het niet uitgesloten dat hij er zondag gewoon weer bij is. Ik hoop erop, maar kan nog niet zeggen dat het volledig de verwachting is."

Tags

  • #UEL
  • #AJALIL

Socials

Gerelateerde artikelen

Juichendespelers

Liveblog | Klaassen: 'Zijn niet snel te breken'

Ajax heeft donderdagavond ook de returnwedstrijd tegen Lille met 2-1 gewonnen en is daarmee doorgedrongen tot de achtste finales van de UEFA Europa League. Lees in dit liveblog rustig terug hoe de overwinning tegen de Franse tegenstander tot stand kwam.

Tags

  • #UEL
  • #AJALIL

Socials

Juichenajax

Verslag | Ajax wint in Lille na late comeback

Ajax heeft de eerste wedstrijd in de zestiende finale van de UEFA Europa League tegen Lille met 1-2 gewonnen. De ploeg van Erik ten Hag was lang de bovenliggende partij. Ajax zag de Fransen eerst scoren na een fout in de verdediging van Nico Tagliafico, maar kantelde de wedstrijd alsnog in Amsterdams voordeel in de absolute slotfase via Dusan Tadic en Brian Brobbey.

Tags

  • #UEL
  • #LILAJA

Socials