Ten Hag looft Ajax na overtuigende overwinning: 'Revanche genomen'

Ajax won zondag met 5-0 van PSV in de Johan Cruijff ArenA. Daarmee spoelde de ploeg de eerdere nederlaag in de Johan Cruijff Schaal tegen de Eindhovenaren (0-4) volledig weg. "We wilden revanche en dat hebben we genomen."

Tags

  • #AJAPSV
  • #TenHag

Socials

"We moesten ons wel in de wedstrijd knokken", stelde de trainer. "We hebben de beginfase mede overleefd dankzij goed keeperswerk van Remko Pasveer. We zijn in de wedstrijd gegroeid, maakten een geweldige goal en hebben het duel naar onze hand gezet."

Ten Hag wist precies wat er in de beginfase fout ging. "We waren slordig aan de bal en ‘te eager’ in verdedigende acties. Daardoor hielpen we PSV in het zadel."

"Uiteindelijk werden we steeds beter aan de bal", zag de coach. "Dat was aan het begin nog niet zo makkelijk. Toen waren de ruimtes klein en daar hadden we moeite mee."

'Een mooie week'
De 5-0-overwinning op PSV was een heerlijk vervolg op de prachtige wedstrijd tegen Borussia Dortmund: 4-0. "Het is een hele mooie week, maar dat geeft nog geen reden om op onze lauweren te rusten. Vorige week hadden we het nog lastig tegen sc Heerenveen, voor de interlandperiode verloren we nog van FC Utrecht. We kunnen geen tandje terugschakelen. We moeten juist een tandje bijzetten."

Tags

  • #AJAPSV
  • #TenHag

Socials

Gerelateerde artikelen

Berghuishaller1280

Verslag | Ajax walst in tweede helft over PSV heen: 5-0

Ajax heeft de toch al sterke week een heerlijk vervolg gegeven in de Johan Cruijff ArenA. Na de 4-0-overwinning op Borussia Dortmund dinsdag in de UEFA Champions League, werd zondag in de Eredivisie PSV met 5-0 opzij geschoven. Steven Berghuis, Sébastien Haller, Antony, Davy Klaassen en Dusan Tadic zagen zichzelf terug op het scorebord.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Klaassenjuichen880

Liveblog | Tadic: 'We blijven hongerig'

Ajax heeft de topper tegen PSV zeer overtuigend gewonnen. Het eindigde in de Johan Cruijff ArenA in 5-0 voor de Ajacieden. Volg hier alle updates tijdens en na de wedstrijd.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Juichenpsv

Terug naar Ajax - PSV in 2019 | 'Ik dacht: klaar, weer geen kampioen'

In aanloop naar de topper Ajax - PSV gaan we terug in de tijd naar de kraker van 31 maart 2019. Toen stond in de Johan Cruijff ArenA de landstitel op het spel. Daley Blind en David Neres kijken 2,5 jaar later terug op het verhitte potje waarin Ajax uiteindelijk met 3-1 aan het langste eind trok. Het was de opmaat voor de 34e landstitel later dat seizoen.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl