Ten Hag: 'Nagelaten om het af te maken'

Ajax werd over twee wedstrijden uitgeschakeld in de kwartfinale van de UEFA Europa League tegen AS Roma. Direct na afloop van het duel in Italië legde trainer Erik ten Hag de vinger op de zere plek. “Over twee wedstrijden waren we de bovenliggende partij. Maar we waren te onnauwkeurig of te weinig efficiënt in het strafschopgebied van de tegenstander.”

Tags

  • #UEL
  • #ROMAJA

Socials

"Als twee ploegen zeer dicht bij elkaar liggen, dan moet je scherp zijn in de box van de tegenstander", vervolgde Ten Hag.

De coach zag wel hoe Brian Brobbey in de tweede helft nieuw elan gaf aan Ajax. Op dat moment stond het nog 0-0. "Hij maakte uiteindelijk wel de goal en was ook bij de 0-2 betrokken. Hij had een goede impact op de wedstrijd."

Die 0-2 werd afgekeurd door de VAR, vanwege een overtreding van Nico Tagliafico in de aanval voorafgaand aan de treffer. "Het moment zelf kan ik niet beoordelen vanaf de zijkant", zei de trainer. "Maar de scheidsrechter beoordeelde het wel en liet het doorgaan. In mijn ogen was het dus een rechtmatige goal."

Toch wilde Ten Hag niet alleen de nadruk leggen op die afgekeurde tweede treffer. "Die goal is om het even. In twee wedstrijden hebben we nauwelijks iets toegestaan en ontzettend veel kansen gecreëerd. Dan moet je vaststellen dat Ajax het toch uitstekend heeft gedaan."

Focus op zondag
Nu zijn ploeg uit de Europa League ligt, blikt de coach terug op het Europese seizoen. "We moeten in de spiegel kijken. Je moet kansen benutten om op dit niveau succesvol te zijn."

Ten Hag spreekt altijd over maximaal 24 uur rouwen na een nederlaag. Dat geldt ook nu. "De ploeg weet dat. De spelers zaten teleurgesteld in de kleedkamer, maar zijn alweer uiterst gemotiveerd voor zondag." Dan speelt Ajax in de finale van de KNVB Beker tegen Vitesse. Die wedstrijd begint om 18:00 uur in de Rotterdamse Kuip.

Tags

  • #UEL
  • #ROMAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Tadicinrome

Verslag | Ajax schiet zichzelf in de voet in Italië

Ajax is er niet in geslaagd de halve finale van de UEFA Europa League te bereiken. In Italië speelde de ploeg van Erik ten Hag met 1-1 gelijk tegen AS Roma. Na de 1-2-nederlaag in eigen huis was dat niet genoeg om door te bekeren in Europa.

Tags

  • #UEL
  • #ROMAJA

Socials

Timberromaajax

Timber: 'Weer de betere, maar je gaat niet door'

"Zuur." Zo typeerde Jurriën Timber de uitschakeling in de kwartfinale van de UEFA Europa League tegen AS Roma. "We weten dat we er onnodig uit zijn gegaan. We hebben weinig weggegeven en het druk zetten was goed. We hadden de kansen moeten afmaken."

Tags

  • #UEL
  • #ROMAJA

Socials

Tenhagklaassen

Liveblog | Klaassen: 'Kans op halve finale laten liggen'

Ajax is uitgeschakeld in de kwartfinale van de UEFA Europa League. Er werd donderdagavond met 1-1 gelijkgespeeld in Rome, een resultaat dat niet genoeg was na de 1-2-nederlaag in de heenwedstrijd. Via dit liveblog houden we je op de hoogte.

Tags

  • #UEL
  • #ROMAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl