Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
:
0
0

  • E. Džeko  72"
AS Roma
1
1
Ajax 1
  • B. Brobbey  49"

Liveblog

23:59

Tot zondag

We sluiten hierbij het liveblog af. Ben je nog benieuwd naar de highlights van AS Roma - Ajax? Die vind je exclusief in de Ajax App.

Zondag zijn we weer terug met een nieuw liveblog voor de finale van de KNVB Beker tegen Vitesse.

Tot dan!


23:52

Timber: 'Zuur'

"Zuur." Zo typeerde Jurriën Timber de uitschakeling in de kwartfinale van de UEFA Europa League tegen AS Roma. "We weten dat we er onnodig uit zijn gegaan. We hebben weinig weggegeven en het druk zetten was goed. We hadden de kansen moeten afmaken."

Het frustreerde de verdediger dat Ajax over twee wedstrijden de betere was, maar wel met lege handen stond. "Dit is niet lekker natuurlijk. Je ziet dat AS Roma één kans krijgt en direct een goal maakt. Dat is het verschil."

Lof voor Brobbey
In de tweede helft wist Ajax wel snel te scoren via de ingevallen Brian Brobbey. "Hij brengt energie en kracht. De verdedigers zijn bijna bang voor hem. Hij straalt dat uit", loofde Timber zijn teamgenoot.

Het was voor de tiener zijn eerste Europese seizoen voor Ajax. "Als je de kansen niet afmaakt, dan lig je eruit. Dat zijn de harde lessen. Dat heb ik wel geleerd deze Europese campagne."


23:45

Ten Hag: 'Te onnauwkeurig geweest'

Ten Hag baalde natuurlijk van de afloop in Rome. Hij stak de hand vooral in eigen boezem. "We waren te onnauwkeurig of te weinig efficiënt in het strafschopgebied van de tegenstander."

"Als twee ploegen zeer dicht bij elkaar liggen, dan moet je scherp zijn in de box van de tegenstander", vervolgde Ten Hag.

'Goede impact'
De coach zag wel hoe Brian Brobbey in de tweede helft nieuw elan gaf aan Ajax. Op dat moment stond het nog 0-0. "Hij maakte uiteindelijk wel de goal en was ook bij de 0-2 betrokken. Hij had een goede impact op de wedstrijd."

Die 0-2 werd afgekeurd door de VAR, vanwege een overtreding van Nico Tagliafico in de aanval voorafgaand aan de treffer. "Het moment zelf kan ik niet beoordelen vanaf de zijkant", zei de trainer. "Maar de scheidsrechter beoordeelde het wel en liet het doorgaan. In mijn ogen was het dus een rechtmatige goal."

Focus op zondag
Ten Hag spreekt altijd over maximaal 24 uur rouwen na een nederlaag. Dat geldt ook nu. "De ploeg weet dat. De spelers zaten teleurgesteld in de kleedkamer, maar zijn alweer uiterst gemotiveerd voor zondag." Dan speelt Ajax in de finale van de KNVB Beker tegen Vitesse


23:27

Foto's van AS Roma - Ajax 📸

AS Roma - Ajax leverde helaas niet het gewenste resultaat op. De Ajacieden hebben gestreden, creëerden kansen, maar kwamen niet verder dan 1-1.

We hebben een paar foto's uit Stadio Olimpico voor je op een rij gezet.


23:08

Klaassen: 'Kans op halve finale laten liggen'

Klaassenbalen

Davy Klaassen baalde behoorlijk van het gelijke spel tegen AS Roma. Na de 1-2-nederlaag in eigen huis was de 1-1 niet genoeg om door te gaan naar de halve finale van de UEFA Europa League.

"We hebben te weinig uit ons spel gehaald, wat er eigenlijk wel in zat", sprak Klaassen bij ESPN. "Vandaag waren we ook weer beter dan AS Roma. Over twee wedstrijden hebben we te weinig onze kansen benut."

"Op het laatst zijn we wat opportunistischer gaan spelen", vervolgde de middenvelder. "Helaas hebben we in die fase te weinig gecreëerd. We hebben een kans laten liggen om naar de halve finale te gaan."


22:58

De cijfers van vanavond

Gelijkspelroma

Als je ook deze cijfers ziet, blijft het zonde dat het 1-1 is gebleven in Italië.


90

[22:52]

Onze Europese campagne zit erop

Afgelopen. Het eindigt in 1-1, waardoor Ajax is uitgeschakeld.

Het chagrijn overheerst, want Ajax was in beide wedstrijden de bovenliggende partij. Ook kregen de Ajacieden in 180 minuten de meeste en beste kansen. 

Het overwicht is niks waard, want over twee wedstrijden verliest Ajax met 2-3 van Roma. Hoe zuur en wellicht wat onrechtvaardig ook, de focus moet volledig op de KNVB Beker en de Eredivisie. 


90

[22:49]

Ook een kaart voor Martínez

Nu ook geel voor Lisandro Martínez. Inmiddels tikt de tijd weg in het nadeel van de Ajacieden. 

Ajax heeft een wondertje nodig. 


90

[22:47]

5️⃣ minuten blessuretijd

De officiële speeltijd zit erop. Er komen vijf minuten blessuretijd bij.

Overigens heeft Nico Tagliafico als eerste Ajacied zojuist geel gekregen. Hij is daarmee geschorst voor het heenduel van een eventuele halve finale.


86

[22:43]

Zoeken naar een opening

Tenhaginrome

Ajax speelt vol op de aanval en zoekt naar een opening in het volle Italiaanse strafschopgebied. Dit zal het beeld van de laatste minuten worden.  


83

[22:40]

🔁 Laatste aanvallende impulsen

Erik ten Hag gooit zijn troeven op tafel en brengt zijn laatste wissels. Aanvallers Lassina Traoré en Oussama Idrissi komen binnen de lijnen. Zij vervangen David Neres en Perr Schuurs.

Kan Ajax met twee verse krachten een verlenging gaan afdwingen?


78

[22:35]

Spanning is om te snijden

We zitten inmiddels in de 78e minuut en de spanning is om te snijden. Kan Ajax in de slotfase die o zo belangrijke en gewenste goal gaan maken?


72

[22:29]

Roma met de gelijkmaker

Het is niet te geloven: Roma heeft de hele avond nauwelijks iets laten zien, maar komt uit het niets op 1-1. Edin Dzeko is het eindstation van een counter, waarbij Jurriën Timber uitgleed en Ryan Gravenberch de bal van richting veranderde.

Het zijn zeer ongelukkige momenten voor Ajax, dat nog steeds een tweede goal nodig heeft. Het enige verschil: als die valt, gaan we verlengen. 

Het kan dus nog steeds!


68

[22:25]

🔁 Kudus voor Álvarez

Erik ten Hag voert zijn derde wissel door. Mohammed Kudus komt in de ploeg voor Edson Álvarez.

Een aanvallende ingreep van de Ajax-coach.


67

[22:24]

Iets meer balans de laatste minuten

We zijn inmiddels dik een kwartier na de 0-1 van Brian Brobbey. Minutenlang lag het momentum volledig bij de Ajacieden, die een tweede goal van Dusan Tadic afgekeurd zagen worden.

De laatste minuten is het duel iets meer in balans gekomen. Hopelijk kunnen de Ajacieden het gaspedaal opnieuw vinden. 


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Trainertenhag

Ten Hag: 'Geen twee wedstrijden zijn hetzelfde'

Trainer Erik ten Hag en keeper Maarten Stekelenburg hebben alle vertrouwen in een goed resultaat in de return van de kwartfinale van de UEFA Europa League tegen AS Roma. Het tweetal ziet meer dan voldoende perspectief op een comeback. Ze vertelden erover op de persconferentie van woensdagavond.

Tags

  • #UEL
  • #ROMAJA

Socials

Vandermeijde2003

Terug naar 2003: de wondergoal van Van der Meijde

Ajax haalde in seizoen 2002/2003 de kwartfinale van de UEFA Champions League. In de tweede groepsronde was de ploeg van Ronald Koeman in de thuiswedstrijd al te sterk voor het AS Roma met grote namen als Fransesco Totti, Cafú, Vincenzo Montella en Emerson. In Italië werd het vooral de wedstrijd van Ajacied Andy van der Meijde.

Tags

  • #UEL
  • #ROMAJA

Socials

Thumbblog

Liveblog | Ajax werkt toe naar kraker in Rome

Ajax is afgereisd naar Italië voor de return in de kwartfinale van de UEFA Europa League tegen AS Roma. De wedstrijd begint donderdagavond om 21:00 uur in Stadio Olimpico. Volg de ploeg op voet via ons liveblog.

Tags

  • #UEL
  • #ROMAJA

Socials