Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
0
0
0

 • E. Džeko  72"
AS Roma
Ajax 1
 • B. Brobbey  49"

Liveblog

Tot zondag

We sluiten hierbij het liveblog af. Ben je nog benieuwd naar de highlights van AS Roma - Ajax? Die vind je exclusief in de Ajax App.

Zondag zijn we weer terug met een nieuw liveblog voor de finale van de KNVB Beker tegen Vitesse.

Tot dan!


Timber: 'Zuur'

"Zuur." Zo typeerde Jurriën Timber de uitschakeling in de kwartfinale van de UEFA Europa League tegen AS Roma. "We weten dat we er onnodig uit zijn gegaan. We hebben weinig weggegeven en het druk zetten was goed. We hadden de kansen moeten afmaken."

Het frustreerde de verdediger dat Ajax over twee wedstrijden de betere was, maar wel met lege handen stond. "Dit is niet lekker natuurlijk. Je ziet dat AS Roma één kans krijgt en direct een goal maakt. Dat is het verschil."

Lof voor Brobbey
In de tweede helft wist Ajax wel snel te scoren via de ingevallen Brian Brobbey. "Hij brengt energie en kracht. De verdedigers zijn bijna bang voor hem. Hij straalt dat uit", loofde Timber zijn teamgenoot.

Het was voor de tiener zijn eerste Europese seizoen voor Ajax. "Als je de kansen niet afmaakt, dan lig je eruit. Dat zijn de harde lessen. Dat heb ik wel geleerd deze Europese campagne."

00:00/00:00
 • Auto

Ten Hag: 'Te onnauwkeurig geweest'

Ten Hag baalde natuurlijk van de afloop in Rome. Hij stak de hand vooral in eigen boezem. "We waren te onnauwkeurig of te weinig efficiënt in het strafschopgebied van de tegenstander."

"Als twee ploegen zeer dicht bij elkaar liggen, dan moet je scherp zijn in de box van de tegenstander", vervolgde Ten Hag.

'Goede impact'
De coach zag wel hoe Brian Brobbey in de tweede helft nieuw elan gaf aan Ajax. Op dat moment stond het nog 0-0. "Hij maakte uiteindelijk wel de goal en was ook bij de 0-2 betrokken. Hij had een goede impact op de wedstrijd."

Die 0-2 werd afgekeurd door de VAR, vanwege een overtreding van Nico Tagliafico in de aanval voorafgaand aan de treffer. "Het moment zelf kan ik niet beoordelen vanaf de zijkant", zei de trainer. "Maar de scheidsrechter beoordeelde het wel en liet het doorgaan. In mijn ogen was het dus een rechtmatige goal."

Focus op zondag
Ten Hag spreekt altijd over maximaal 24 uur rouwen na een nederlaag. Dat geldt ook nu. "De ploeg weet dat. De spelers zaten teleurgesteld in de kleedkamer, maar zijn alweer uiterst gemotiveerd voor zondag." Dan speelt Ajax in de finale van de KNVB Beker tegen Vitesse

00:00/00:00
 • Auto

Foto's van AS Roma - Ajax 📸

AS Roma - Ajax leverde helaas niet het gewenste resultaat op. De Ajacieden hebben gestreden, creëerden kansen, maar kwamen niet verder dan 1-1.

We hebben een paar foto's uit Stadio Olimpico voor je op een rij gezet.


Klaassen: 'Kans op halve finale laten liggen'

Klaassenbalen

Davy Klaassen baalde behoorlijk van het gelijke spel tegen AS Roma. Na de 1-2-nederlaag in eigen huis was de 1-1 niet genoeg om door te gaan naar de halve finale van de UEFA Europa League.

"We hebben te weinig uit ons spel gehaald, wat er eigenlijk wel in zat", sprak Klaassen bij ESPN. "Vandaag waren we ook weer beter dan AS Roma. Over twee wedstrijden hebben we te weinig onze kansen benut."

"Op het laatst zijn we wat opportunistischer gaan spelen", vervolgde de middenvelder. "Helaas hebben we in die fase te weinig gecreëerd. We hebben een kans laten liggen om naar de halve finale te gaan."


De cijfers van vanavond

Gelijkspelroma

Als je ook deze cijfers ziet, blijft het zonde dat het 1-1 is gebleven in Italië.


[ ]

Onze Europese campagne zit erop

Afgelopen. Het eindigt in 1-1, waardoor Ajax is uitgeschakeld.

Het chagrijn overheerst, want Ajax was in beide wedstrijden de bovenliggende partij. Ook kregen de Ajacieden in 180 minuten de meeste en beste kansen. 

Het overwicht is niks waard, want over twee wedstrijden verliest Ajax met 2-3 van Roma. Hoe zuur en wellicht wat onrechtvaardig ook, de focus moet volledig op de KNVB Beker en de Eredivisie. 


[ ]

Ook een kaart voor Martínez

Nu ook geel voor Lisandro Martínez. Inmiddels tikt de tijd weg in het nadeel van de Ajacieden. 

Ajax heeft een wondertje nodig. 


[ ]

5️⃣ minuten blessuretijd

De officiële speeltijd zit erop. Er komen vijf minuten blessuretijd bij.

Overigens heeft Nico Tagliafico als eerste Ajacied zojuist geel gekregen. Hij is daarmee geschorst voor het heenduel van een eventuele halve finale.


[ ]

Zoeken naar een opening

Tenhaginrome

Ajax speelt vol op de aanval en zoekt naar een opening in het volle Italiaanse strafschopgebied. Dit zal het beeld van de laatste minuten worden.  


🔁 Laatste aanvallende impulsen

Erik ten Hag gooit zijn troeven op tafel en brengt zijn laatste wissels. Aanvallers Lassina Traoré en Oussama Idrissi komen binnen de lijnen. Zij vervangen David Neres en Perr Schuurs.

Kan Ajax met twee verse krachten een verlenging gaan afdwingen?


[ ]

Spanning is om te snijden

We zitten inmiddels in de 78e minuut en de spanning is om te snijden. Kan Ajax in de slotfase die o zo belangrijke en gewenste goal gaan maken?


[ ]

Roma met de gelijkmaker

Het is niet te geloven: Roma heeft de hele avond nauwelijks iets laten zien, maar komt uit het niets op 1-1. Edin Dzeko is het eindstation van een counter, waarbij Jurriën Timber uitgleed en Ryan Gravenberch de bal van richting veranderde.

Het zijn zeer ongelukkige momenten voor Ajax, dat nog steeds een tweede goal nodig heeft. Het enige verschil: als die valt, gaan we verlengen. 

Het kan dus nog steeds!


[ ]

🔁 Kudus voor Álvarez

Erik ten Hag voert zijn derde wissel door. Mohammed Kudus komt in de ploeg voor Edson Álvarez.

Een aanvallende ingreep van de Ajax-coach.


[ ]

Iets meer balans de laatste minuten

We zijn inmiddels dik een kwartier na de 0-1 van Brian Brobbey. Minutenlang lag het momentum volledig bij de Ajacieden, die een tweede goal van Dusan Tadic afgekeurd zagen worden.

De laatste minuten is het duel iets meer in balans gekomen. Hopelijk kunnen de Ajacieden het gaspedaal opnieuw vinden. 


[ ]

Brobbey op weg naar de 0-1

Even terug naar die heerlijke 49e minuut, toen Brian Brobbey het best anticipeerde op een fraaie lange bal van achteruit. 

De spits maakte zijn derde Europese goal voor Ajax. 


[ ]

VAR steekt stokje voor 0-2 van Tadic

Ajax denkt op 0-2 te komen, maar de treffer van Dusan Tadic wordt geannuleerd. Aanleiding is een overtreding van Nico Tagliafico, vlak voordat Brian Brobbey een schot loste. 

De rebound werd door Dusan Tadic tot doelpunt gepromoveerd. Een Amsterdams feestje gaat niet door, maar de laatste minuten geven hoop, heel veel hoop, voor een goede afloop!


[ ]

Álvarez schiet over

Ajax heeft het momentum en krijgt via Edson Álvarez nu een schotkans. De Mexicaan mikt volledig vrijstaand vanaf randje zestien over.

Dit is een fase waarin Ajax kan doordrukken. C’mon, boys!


[ ]

Brobbey doet het, 0-1 voor Ajax

JAAAA. Hier is de 0-1 van Ajax. Brian Brobbey scoort vier minuten na zijn entree, na een schitterende lange bal van Perr Schuurs die precies tussen de verdediging en keeper van Roma valt. 

Wat een heerlijke goal en wat een lekkere opsteker voor de Ajacieden, die nog bijna een helft hebben om er een tweede goal bij te prikken. 

GIF by AFC Ajax - Find & Share on GIPHY

Brobbey in de ploeg

Een belangrijke tweede helft is begonnen. Brian Brobbey heeft zijn entree gemaakt, iets dat ten koste is gegaan van Antony. Het is Ajax' tweede wissel.

Gaat het Ajax lukken om tot scoren te komen, in jacht op reparatie van de 1-2-nederlaag tijdens het heenduel? 🙏


De stats van de eerste helft

Eindbalans

[ ]

Ajax heeft niet waar het recht op heeft

Het is rust na een eenzijdige eerste helft. De stand is ondanks een flink Amsterdams overwicht nog 0-0.

De Ajacieden hadden bijna driekwart procent balbezit en kregen goede kansen via Davy Klaassen en Dusan Tadic. Die werden helaas niet verzilverd, waardoor het doelpuntloos is halverwege.

Het moet nu in de tweede helft gebeuren: Ajax heeft minimaal twee treffers nodig. 


[ ]

Nog twee minuten in de eerste helft

We naderen de rust. Er resteert nog twee minuten aan officiële speeltijd in de eerste helft.

Nog altijd is er niet gescoord in Rome.  


[ ]

Geen strafschop voor Tadic

Tadicromaja

Ajax claimt via Dusan Tadic een penalty, nadat de Serviër een hand van Calafiori op zijn rug krijgt. De arbitrage, inclusief de VAR, gaat echter niet over tot een strafschop.


[ ]

Spelers met Roma & Ajax op hun cv

Maarten Stekelenburg is terug onder de lat bij Ajax. De goalie heeft ook een verleden bij de opponent.

Andere spelers die voor zowel Ajax als AS Roma speelden, zijn: Justin Kluivert, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Bogdan Lobont, Bojan, Cristian Chivu, Mido en Samuel Kuffour.


[ ]

Prima eerste halfuur, nog geen verdiende voorsprong

Het eerste halfuur van de wedstrijd zit erop. Eigenlijk had Ajax inmiddels al op voorsprong moeten staan, maar grote kansen zijn aan Davy Klaassen en Dusan Tadic niet besteed geweest.

Ajax is de betere ploeg en het zou lekker zijn als de verdiende 0-1 voor rust nog op het scorebord komt.


[ ]

🔁 Klaiber haakt geblesseerd af

Tenhagklaiber

Al vroeg in de wedstrijd een noodgedwongen wissel bij Ajax. Sean Klaiber kan niet verder en wordt vervangen door Perr Schuurs.

Jurriën Timber verhuist naar de rechtsachter-positie, Schuurs gaat centraal spelen. 


[ ]

Nu een kans voor Tadic

Ajax is weer dichtbij. Na een aanval over rechts via Antony en Sean Klaiber wipt Dusan Tadic de bal van dichtbij in de handen van de Roma-goalie.

Dit was kans nummer twee. Het goede nieuws: Ajax lijkt steeds beter in de wedstrijd te komen.


[ ]

Enorme kans Klaassen

Nee! Ajax krijgt een enorme kans op de 0-1, maar laat ‘m liggen. De doelman van Roma levert de bal in de opbouw zomaar in, Antony pikt op en stelt vervolgens Davy Klaassen in staat om te scoren. De inzet van de middenvelder - al zo vaak maker van de openingstreffer - wordt echter geblokt.

Zonde, dit had echt de 0-1 moeten opleveren. 


[ ]

Tadic & Ten Hag 🤝

Tadic

Ajax speelde onder Erik ten Hag in totaal 41 Europese wedstrijden. Dusan Tadic was als enige speler in alle duels van de partij.

De captain maakte in juli 2018 als invaller zijn debuut voor Ajax tegen Sturm Graz en startte vervolgens in alle veertig daaropvolgende wedstrijden in de basis. 


[ ]

Goal van Roma afgekeurd

Roma denkt op 1-0 te komen, maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Gelukkig maar, al is het wel een waarschuwing voor Ajax.  


[ ]

Eerste momenten van dreiging

De eerste keer dat Ajax er doorheen snijdt levert meteen dreiging op. Dusan Tadic geeft een strakke voorzet, die door Roma met moeite tot corner wordt gepromoveerd.

Even later krijgt Roma de eerste kans van de wedstrijd. Na een counter belandt het schot van Pellegrini in de veilige handen van Maarten Stekelenburg.


[ ]

Speciale gast bij Ajax Radio, tune nu in!

Uiteraard kun je de wedstrijd volgen ook volgen via Ajax Radio. Naast onze vaste verslaggevers is er vanavond ook een speciale gast: Arco Gnocchi, maker van een populaire podcast over Ajax.


C’mon, Ajax! ❌❌❌

De wedstrijd is van start. Kan Ajax de 1-2-nederlaag uit de heenwedstrijd wegpoetsen?


Ten Hag: 'We moeten aanvallen'

Erik ten Hag koos in de basisopstelling voor Sean Klaiber als rechtsback. "Als een back uitvalt, zet je de volgende back erin", legt de trainer uit bij ESPN. "Hij past in het profiel. Wij moeten een aanvallende back hebben. We hebben impulsen nodig."

Ajax moet een 1-2-nederlaag goedmaken in Italië. Wat betekent dat voor het aanvalsspel van de Amsterdammers? "We moeten vanuit onze eigen stijl spelen. We moeten aanvallen, we moeten scoren. Dat betekent AS Roma op hun eigen helft houden. Een tegenstander geeft thuis misschien net even iets meer ruimte weg. Hopelijk valt het de goede kant op vanavond."


🌡️🌡️🌡️

De spelers maken zich klaar voor AS Roma - Ajax. Over twintig minuten start de wedstrijd in Italië. Kan Ajax de 1-2-nederlaag uit de thuiswedstrijd goedmaken?


Arco = aanwezig! 🎧

Gnocchi1

Over tien minuten begint de uitzending van Ajax Radio vanuit de Johan Cruijff ArenA. Onze speciale gast is alvast binnen en aan het warmdraaien: Arco Gnocchi.


Stekelenburg bezig aan warming-up

Maarten Stekelenburg is weer teruggekeerd op de goal na zijn blessure. De doelman van Ajax is bezig aan zijn warming-up in Italië.


En nog een kijkje op het veld 🏟️

Eerst het rondje kleedkamers gehad, nu even een rondje op het veld.


Luister naar Ajax Radio 📻

Ben jij vanavond niet in staat om AS Roma - Ajax te kijken via de tv? Luister dan naar Ajax Radio.

Met vanavond een speciale gast: Arco Gnocchi! Deze ras-Amsterdammer is één van de presentatoren van de Pak Schaal Podcast van Voetbal International. Tune daarom ook eerder in: vanaf 20:45 uur.

Lekker negentig minuten lang Ajax, zonder onderbrekingen.


Kijkje in de kleedkamer 👀

De shirtjes hangen al keurig in de kleedkamer van Ajax in Stadio Olimpico.


Stekelenburg terug in de goal

Stekelenburg1

Maarten Stekelenburg keert na zijn blessure weer terug onder de lat. Dat betekent dat Kjell Scherpen plaats neemt op de bank.

Daarnaast begint Sean Klaiber aan het duel in Rome. Hij staat in het veld voor de geschorste Devyne Rensch.

1. Maarten Stekelenburg
2. Jurriën Timber
4. Edson Álvarez
5. Sean Klaiber
6. Davy Klaassen
7. David Neres
8. Ryan Gravenberch
10. Dusan Tadic
21. Lisandro Martínez
31. Nico Tagliafico
39. Antony

Bank:
16. Kjell Scherpen
33. Dominik Kotarski
3. Perr Schuurs
9. Oussama Idrissi
18. Jurgen Ekkelenkamp
20. Mohammed Kudus
23. Lassina Traoré
30. Brian Brobbey
35. Neraysho Kasanwirjo
42. Quinten Timber


Kom in de stemming met...

AS Roma - Ajax in 2003 blijft een klassieker in onze clubgeschiedenis. Mede dankzij de 1-1 in Italië plaatste Ajax zich destijds voor de knock-outfase van de UEFA Champions League.


Onze doelpuntenmakers ⚽

Klaassentadicromajuichen

We maakten dit seizoen tot nu toe tien treffers in de UEFA Europa League. Die tien goals werden verdeeld onder vier spelers:

1. Dusan Tadic, Davy Klaassen 3
2. David Neres, Brian Brobbey 2


Tadic time again?

Tadicroma

Dusan Tadic is direct betrokken bij elf van de zeventien goals die Ajax dit seizoen in Europa maakte (dus inclusief de groepsfase van de Champions League).

Hij scoorde vijf keer en gaf zes assists.


Engelse scheidsrechter

Anthony Taylor is vanavond de arbiter bij AS Roma - Ajax.

Taylor heeft al eens eerder op het veld gestaan tijdens een wedstrijd van onze club. De scheidsrechter was eindverantwoordelijke toen Ajax in het seizoen 2016/2017 op bezoek ging in Griekenland bij PAOK Saloniki (1-2).


Een vergeten treffen met Roma

Bij het affiche Ajax - AS Roma zal iedereen meteen hebben gedacht aan het seizoen 2002/2003 en aan de legendarische goal van Andy van der Meijde. 

Ajax en AS Roma troffen elkaar verder nooit in officieel verband. Toch is er gemeenschappelijke historie. Op de voorloper van het Amsterdam Tournament speelden de clubs in 1983 in het Olympisch Stadion tegen elkaar in de halve finale. 

De Italianen wonnen dat duel met 1-3. Op de foto zie je overigens onder andere Gerald Vanenburg, die ooit nog bijna de overstap naar Rome maakte. Zijn bijbehorende en mooie verhaal lees je een eindje naar onderen in dit liveblog!


De gebroeders zijn present 🙂

ASROMAJAXTRAINING

Wat zou het mooi zijn om deze twee broers samen op het veld te zien in Ajax 1. "Het is nog even wachten op zijn debuut, maar het juiste moment komt nog wel", sprak Jurriën onlangs over zijn broer Quinten.

Wie weet komt het grote moment voor Quinten vanavond in Rome!


Rewind van vorige week 🔙

Het was een bewogen avond, vorige week in de Johan Cruijff ArenA. De 1-0-voorsprong werd helaas uit handen gegeven, maar het spel in het thuisduel met AS Roma was helemaal niet verkeerd. 

Vanavond moeten we het tij gaan keren!

00:00/00:00
 • Auto

De tenues van vanavond!

Tenuesvnv

Dit zijn de tenues waar beide ploegen om 21:00 uur mee aan de aftrap verschijnen. De andere shirts van Ajax en AS Roma conflicteerden met elkaar, vandaar dat er tweemaal in deze outfits wordt gevoetbald.


Rondje Rome

We spelen in een prachtige stad vanavond. Alle reden voor een rondje Rome. In de fotoreeks zie je hoe de stad er op deze matchday bij ligt.


Zo moet het!

Langzaam maar zeker loopt de wedstrijdspanning op! Nog een uur of acht en we gaan los in Rome. Hieronder vast een mooi voorbeeld van hoe onze jongens het kunnen gaan aanpakken.


#KoffieMarciatto

Er heerst op matchday al één prangende vraag onder de Ajax-fans. Wordt Marc Overmars gespot met een bekertje koffie?

Een week geleden werd de directeur voetbalzaken voor AS Roma - Ajax geïnterviewd (1-2).. zonder koffie.

Onze commercieel directeur, Menno Geelen, gaf direct antwoord via Twitter 😁.


Happy birthday, Finidi!

Ook vandaag: de verjaardag van Finidi George. Een aantal Ajax-iconen wenste hem het beste toe.


Waarom Vanenburg met een speciaal gevoel naar AS Roma kijkt

Vanenburgroma

In de zomer van 1989 pakten de Italiaanse kranten uit met het nieuws dat AS Roma een flinke slag had geslagen. De Romeinen hadden de Nederlandse ster Gerald Vanenburg voor veel geld weten los te weken bij PSV.

Tranen
De oud-Ajacied stond op de voorpagina’s van de lokale sportkranten: met wat photoshop-avant-la-lettre hadden ze zijn hoofd zelfs vast bovenop een Roma-shirt weten te knutselen.

Het liep alleen een beetje anders. Vanenburg ging niet. De technicus liet de president van Roma – terwijl de inkt op het contract al opgedroogd was - weten dat het tóch niet doorging en hij tekende een ‘contract voor het leven’ bij PSV. De aanvaller verkoos zekerheid boven avontuur. 

"Het was een drama", vertelt de huidige trainer bij de technische staf van Ajax in aanloop naar de kraker van vanavond. "Toen ik het vertelde barstte hun president in tranen uit."

Schuldgevoel
De reactie van de betrokken officials van de club uit de Italiaanse hoofdstad maakte indruk op Vanenburg. "Dat was natuurlijk verschrikkelijk. De UEFA werd erbij gehaald; het was echt een probleem. Er werd een stevige boete uitgedeeld. En achteraf had ik het gevoel dat ik die stap toch had moeten maken."

Vanenburg – die tussen 1980 en 1986 naam had gemaakt bij Ajax – bleef dus toch bij PSV, in een tijd dat een aantal Nederlanders furore maakte in de Serie A. "Als ik in Italië had gespeeld, had ik kunnen proberen een status te verkrijgen als Ruud Gullit en Marco van Basten." 

"Maar ik vind het eigenlijk erger dat ik die mensen, die fantastisch waren, heb teleurgesteld. Normaal gesproken ga ik zo niet met mensen om."

Ironie
De ironie wilde dat de ‘tweede keus’ van AS Roma achteraf zeker niet slecht uitpakte. Vanenburg moet erom lachen als hij het vertelt. "Het grappige is dat ze toen Thomas Hässler haalden. Die werd bij Roma meteen verkozen tot beste speler van de wereld en werd in 1990 gelijk ook maar wereldkampioen met Duitsland."

Jaren later kijkt Vanenburg toch nog altijd met een apart gevoel naar wedstrijden van AS Roma. "Het is een mooie club en een mooie stad. Het is niet gelopen zoals het had moeten gaan, maar een mens maakt fouten in zijn leven. Soms maak je een keuze waarvan je achteraf denkt: ‘had ik niet moeten doen’. Dit was er zo eentje."


Deze gezien? 😆

Mooi filmpje van gisteravond: Davy Klaassen met zijn Braziliaanse boezemvrienden Antony en David Neres.

Meer updates van de training vind je onder meer hier terug!


Partita d'oro!

'LA PARTITA D'ORO'. De wedstrijd van goud. Zo beschouwt La Gazetta dello Sport de kraker tussen AS Roma en Ajax van vanavond. 

Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de winnaar van de Europa League zich direct plaatst voor de UEFA Champions League van volgend seizoen. 


Vertrouwen tijdens de persco

Erik ten Hag en Maarten Stekelenburg hebben vol vertrouwen dat Ajax vanavond de 2-1-achterstand goed kan maken tegen AS Roma. Dat en meer vertelden ze op de persco van gisteravond.

Mooie quote van Ten Hag, die werd bevraagd over zijn toekomst bij de club, was dit: "Wij zijn een ploeg aan het bouwen die niet alleen op de kaart staat, maar ook rijp is om met de grotere ploegen in Europa te wedijveren. Daar wil ik graag vervolg aan geven."

00:00/00:00
 • Auto

Klaassen: 'Geloof hebben dat het kan'

Vandaag moet het gebeuren! De comeback in Italië.

Davy Klaassen maakte het al eerder mee met Ajax in de UEFA Europa League. "Er zullen momenten zijn in zo'n campagne dat het niet goed gaat", zegt de middenvelder erover.

"Net zoals toen tegen Schalke, toen we met 3-0 achter kwamen te staan. Toch zijn we nog teruggekomen. Dit is ook zo'n moment dat je kan denken dat het voorbij is. Maar het is nooit voorbij: we moeten erin blijven geloven." 

00:00/00:00
 • Auto

De woensdag in Italië

Ben je benieuwd hoe de woensdag eruit zag? Check dan ons liveblog van gisteren. 

Daarin vind je:

➪ de aankomst
➪ persconferentie
➪ de trainingGerelateerde artikelen

Trainertenhag

Ten Hag: 'Geen twee wedstrijden zijn hetzelfde'

Trainer Erik ten Hag en keeper Maarten Stekelenburg hebben alle vertrouwen in een goed resultaat in de return van de kwartfinale van de UEFA Europa League tegen AS Roma. Het tweetal ziet meer dan voldoende perspectief op een comeback. Ze vertelden erover op de persconferentie van woensdagavond.

Tags

 • #UEL
 • #ROMAJA

Socials

Vandermeijde2003

Terug naar 2003: de wondergoal van Van der Meijde

Ajax haalde in seizoen 2002/2003 de kwartfinale van de UEFA Champions League. In de tweede groepsronde was de ploeg van Ronald Koeman in de thuiswedstrijd al te sterk voor het AS Roma met grote namen als Fransesco Totti, Cafú, Vincenzo Montella en Emerson. In Italië werd het vooral de wedstrijd van Ajacied Andy van der Meijde.

Tags

 • #UEL
 • #ROMAJA

Socials

Thumbblog

Liveblog | Ajax werkt toe naar kraker in Rome

Ajax is afgereisd naar Italië voor de return in de kwartfinale van de UEFA Europa League tegen AS Roma. De wedstrijd begint donderdagavond om 21:00 uur in Stadio Olimpico. Volg de ploeg op voet via ons liveblog.

Tags

 • #UEL
 • #ROMAJA

Socials

Luister live naar Ajax - Go Ahead Eagles