Ten Hag onverstoorbaar: 'Wij moeten daar dicteren'

2020 09 11 Persconferentie Ajax 0021
2020 09 11 Persconferentie Ajax 0021

Op de persconferentie in aanloop naar het uitduel met FC Utrecht pleit trainer Erik ten Hag voor onverstoorbaarheid. ''Het zal er aan liggen met welke houding wij zelf het veld op gaan. Wij moeten daar dicteren."

Tags

  • #UTRAJA

Socials

En onverstoorbaar blijven is niet altijd even gemakkelijk, nu ook Ajax met de gevolgen van de coronacrisis te maken heeft. "Wij moeten als voetballerij heel blij zijn dat we kunnen voetballen, dat gaat met hobbels en soms zit het tegen. We hebben ons dinsdag rond het duel met FC Midtjylland gericht op de wedstrijd en die hebben we gewonnen. Ik houd mij bezig met voetballen en de ontwikkeling van het team."

En onverstoorbaar blijven is niet altijd even gemakkelijk, nu ook Ajax met de gevolgen van de coronacrisis te maken heeft. "Wij "Ten opzichte van dinsdag zijn er geen veranderingen", gaat Ten Hag in op de beschikbaarheid van spelers voor komende zondag. "We zijn vanochtend getest en het wachten is op de uitslagen. We zijn niet moe, het elftal is fris. Er is vanochtend goed getraind en we zijn gretig."

FC Utrecht
Een andere zaak die nadrukkelijk leefde onder het aanwezige journaille, was het feit dat niet John van den Brom maar René Hake zondag als trainer op de bank zit bij FC Utrecht. "Ik ben er niet zo mee bezig, meer met die wedstrijd van zondag. Wat zoiets doet bij de tegenstander is onvoorspelbaar, maar het ligt vooral aan ons en de houding waarmee we het veld op gaan."

Dat de tribunes in de Galgenwaard zondag leeg blijven, is nou eenmaal een gegeven, concludeerde Ten Hag. "Geen publiek is nu business as usual. Je ziet daardoor wel af en toe vreemde uitslagen, ook in de Champions League deze week."

Klaassen en Promes
Davy Klaassen ontving voor het eerst sinds oktober 2017 een uitnodiging voor het Nederlands Elftal. Een opsteker, vond ook Ten Hag. "Dat is terecht. En mooi. Zeker twee jaar was hij buiten beeld, dus het gaat nu snel, na maar vier weken bij Ajax. Het zal hem positief stimuleren."

"Ik ben niet verrast", vervolgt de trainer over het huidige functioneren van Klaassen. "Hij kent het spel en DNA van de club, hoewel dit wel een ander Ajax is dan toen hij wegging. Bij Everton en Werder Bremen is hij veel completer geworden en daar profiteren wij van."

"Wat Davy in zijn bagage heeft, brengt hij over. Hij doorziet dingen sneller dan anderen, en daardoor gaan die beter functioneren."  

Ten Hag heeft daarnaast alle vertrouwen in Quincy Promes, die net als Klaassen werd opgeroepen voor Oranje. "We hebben heel veel concurrentie en dat is dit seizoen ook nodig, zeker bij de aanvallers. Promes heeft mindere en goede wedstrijden gespeeld. Dinsdag was hij nog belangrijk bij de eerste goal."

"Hij moet hard werken en er positief in zitten, dan komt het goed. Ik geloof niet in vorm, dat kan niet zomaar weg zijn. Ik vertel hem wat zijn taken zijn en dan moet hij het laten zien. Hij moet gaan vlammen en dat kan hij."

Op koers
Afsluitend reflecteerde Ten Hag op het tweede blok van het seizoen, dat Ajax zondag afsluit in Utrecht. "We zijn laat aan de competitie begonnen en dan zijn er oneindig veel punten om nog aan te werken. Maar als je competitief bent met ploegen als Atalanta en Liverpool mag je heel tevreden zijn."

Tags

  • #UTRAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Zakaria Labyad

Highlights Ajax - FC Utrecht

De hoogtepunten van het oefenduel tussen Ajax en FC Utrecht. Een wedstrijd waarin Zakaria Labyad de hoofdrol pakte.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Kuipersscheidsrechter

Kuipers naar Stadion Galgenwaard voor FC Utrecht - Ajax

Scheidsrechter Björn Kuipers is aangesteld voor de wedstrijd FC Utrecht - Ajax in Stadion Galgenwaard. Het duel in de Eredivisie begint zondag 8 november om 12:15 uur. FC Utrecht is de nummer acht van de Eredivisie. Ajax staat eerste.

Tags

  • #UTRAJA

Socials