Ten Hag over de loting tegen Young Boys en de kraker tegen PSV

Erik ten Hag reageert op de loting voor de achtste finales van de UEFA Europa League, waarin Ajax werd gekoppeld aan het Zwitserse Young Boys. Ook blikt de trainer vooruit op de Eredivisie-kraker van zondag, als Ajax afreist naar Eindhoven voor het duel met PSV.

Tags

  • #TenHag

Socials

"Het geeft perspectief. Maar dat ze zonder hun spits Bayer Leverkusen uitschakelen, betekent dat ze een heel sterk team zijn", zegt Ten Hag over Young Boys.

Makkelijk ziet de oefenmeester het dus absoluut niet worden tegen de ploeg uit Bern. "Ze staan soeverein bovenaan in de Zwitserse competitie, met een hele grote voorsprong op de nummer twee."

Volgende clash
Na de midweekse kraker tegen Lille, staat met PSV - Ajax de volgende topper alweer voor de deur. Ten Hag heeft er vooral veel zin in. "Dat is een ongelooflijke clash, waar we weer klaar voor zullen moeten zijn. We verheugen ons daar op. Wij kijken van wedstrijd tot wedstrijd. We moeten kwaliteit brengen." 

Aan de titelrace wil de trainer niet eens te veel denken. "In februari kun je geen titels winnen. We moeten van PSV willen winnen en ons in die zin niet met de titelrace bezig houden. We hebben nu twee keer tegen ze gespeeld en dat waren twee fascinerende duels. Ik denk dat de derde wedstrijd dat ook gaat worden." 

Ajax viert de treffer van Davy Klaassen tegen Lille.

Ajax viert de treffer van Davy Klaassen tegen Lille.

Fitheid selectie
Al die grote wedstrijden kort achter elkaar eisen fysiek zijn tol. De selectie is - met name achterin - enigszins gehavend uit de strijd gekomen. "Noussair Mazraoui is zondag zeker niet beschikbaar. Nico Tagliafico en Daley Blind zullen we moeten afwachten. Blind is met klachten uit de wedstrijd tegen Lille gekomen. Maar daar hebben we een selectie voor, om dat op te vangen."

Belangrijk onderdeel van die brede selectie zijn jonge jongens als Jurriën Timber, Brian Brobbey, Ryan Gravenberch en Devyne Rensch. Die producten van de Toekomst stonden tegen Lille allemaal op het veld.

"Het laat zien dat het klimaat hier goed is", vertelt Ten Hag daarover. "Dat spelers uit de academie via Jong Ajax kunnen doorstromen en ontwikkeld worden. Zij moeten in deze zelfde modus blijven en zich iedere dag ontwikkelen, want goed is niet goed genoeg."

Tags

  • #TenHag

Socials

Gerelateerde artikelen

Juichenajaxpsv1

Rewind | Bekerzege in beeld

Ajax won in de kwartfinale van de KNVB Beker na een wervelende eerste helft met 2-1 van PSV. Hierbij een filmische terugblik op een heerlijk bekerduel.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

210225 Reactie Ajax Lille Rensch (1)

Rensch: 'Niet onze beste wedstrijd, maar de winst telt'

Devyne Rensch was realistisch in zijn analyse over Ajax – Lille (2-1). “Het was niet onze allerbeste wedstrijd”, stelde de jonge verdediger. “Maar we wisten dat de volgende ronde bereiken het allerbelangrijkste was. Hoe maakte niet uit. We scoorden gelukkig snel de 1-0. Vervolgens was het zaak om alles tegen te houden en de hele pot vol te houden. Dat is gelukt.”

Tags

  • #UEL
  • #AJALIL

Socials