Ten Hag trots op tweede helft: 'Weerbaarheid getoond en slimmer gespeeld'

Erik ten Hag was niet blij met het spel van Ajax tegen Borussia Dortmund in de eerste helft. De tweede helft stemde hem een stuk meer tevreden. De coach is trots op het feit dat Ajax na vier wedstrijden al geplaatst is voor de achtste finales van de UEFA Champions League.

• #UCL
  • #BVBAJA

''De eerste helft was matig, we lazen de wedstrijd niet goed en lieten Dortmund in hun kracht komen'', opende Ten Hag zijn kritische terugblik in het Signal Iduna Park in Dortmund. ''Dat was niet handig. En helemaal niet als je tegen tien man komt, dan mag het helemaal niet gebeuren dat je op achterstand komt. Je weet dat de scheidsrechter na een rode kaart kan gaan compenseren. Helaas kregen we daarna een penalty tegen.''

Ten Hag wist na de 1-0-achterstand dat het voor zijn ploeg erg moeilijk kon worden om een resultaat te halen. Tijdens de pauze vroeg de Ajax-trainer aan zijn spelers om de eerste helft te ‘vergeten’ en zich vooral te richten op het vervolg. Tot zijn tevredenheid zag de trainer hoe Ajax zich na rust oprichtte. Ook het inbrengen van Davy Klaassen speelde daarbij een rol.

Compliment voor spel na rust
''Voor ons spel na rust moet ik ze een compliment geven. We hebben onze weerbaarheid getoond en speelden geduldiger en slimmer. We creëerden kansen en hebben die ook benut. Davy viel ook goed in, bewaakte de rust en speelde prima tussen de linies. En hij scoorde bovendien.''

''Dit is ook geweldig voor de fans, die hier in Dortmund met velen zijn'', besloot Ten Hag, terwijl hij werd toegezongen door de Ajacieden in het bezoekersvak. ''Mooi dat ook zij dit feest mee kunnen beleven. Onze supporters zijn een geweldige steun in de rug.''

'Elite ergeren'
''Het is toch heel erg bijzonder dat je al na vier wedstrijden gekwalificeerd bent voor de achtste finales van de Champions League. We willen ver komen in dit toernooi en de Europese elite ergeren. Dit eerste doel, overwinteren in de Champions League, is nu bereikt. Nu gaan we even genieten. We hebben hier immers keihard voor gewerkt. En daarna weer op naar de volgende wedstrijd.''