Ten Hag verwacht attractief AS Roma: ‘Maar bij Italianen weet je het nooit’

Tenhagroma
Tenhagroma

Erik ten Hag denkt dat AS Roma donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA aanvallend voor de dag komt. Dat vertelde hij tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel in de UEFA Europa League. “Ze hebben aantrekkelijke spelers. Ik verwacht een mooie wedstrijd, maar bij Italianen weet je het nooit.”

Tags

  • #UEL
  • #AJAROM

Socials

Voor de trainer is het nog even puzzelen welke spelers hij waar neer kan zetten in de clash tegen de Italianen. Ajax mist donderdag sowieso Andre Onana en Sébastien Haller. Daarnaast zitten Daley Blind en Noussair Mazraoui - langdurig - in de lappenmand. Achter de namen van Perr Schuurs, Sean Klaiber en Maarten Stekelenburg staat nog een vraagteken, legt de coach uit. "Maarten moeten we nog afwachten. Het is geen langetermijnprobleem. Maar of hij snel genoeg hersteld is voor morgen, weten we nog niet."

Toch zal Ten Hag zelf het woord puzzelen nooit in de mond nemen. "Dat hoef ik niet. We hebben zestien, zeventien spelers op dit moment. Als er spelers wegvallen, vullen anderen dat in. We zijn in de afgelopen maanden blijven winnen. Of Onana, Haller, Blind of Mazraoui er nou wel of niet bij zijn. We kunnen andere spelers inbrengen die samen een goed team vormen. Dat wil alleen niet zeggen dat we ze niet missen."

Veel wedstrijden in korte tijd
Onder andere Jurriën Timber is dit seizoen geruisloos in het eerste elftal ingepast. De pas negentienjarige verdediger was eind maart ziek, maar speelde daarvoor al veel wedstrijden in korte tijd. Voor de Ajacied vormt dat echter geen probleem, zegt hij zelf.

"In de jeugd ben je ook gewend drie wedstrijden in de week te spelen. In het eerste is dat alleen allemaal wat zwaarder. Ik heb het fysiek ook zwaar gehad, maar daar wen je aan."

Donderdagavond wacht hem waarschijnlijk weer een nieuwe testcase als Edin Dzeko zijn directe tegenstander kan zijn in het duel met AS Roma. Timber kijkt uit naar die clash. "Dzeko als tegenstander is niet spannend, maar juist leuk. Ik kende hem als jonge jongen als speler van Manchester City. Nu mag ik tegen hem spelen en dat is juist bijzonder."

Ook Ten Hag gelooft in zijn defensie met bijvoorbeeld Timber centraal in de laatste linie, ook nu Blind daar vanwege een enkelblessure is weggevallen. "Ik denk dat het niet uitmaakt of Timber naast Lisandro Martínez speelt of Blind. De taken blijven hetzelfde. Hij is aan beide spelers complementair."

Sterke reeks
Ajax kan donderdag bij een gelijkspel of overwinning voor de 25e keer op rij ongeslagen blijven. Een bijzondere reeks. "Wij zijn daar niet zo mee bezig. We willen gewoon iedere wedstrijd winnen", stelt Ten Hag. "Als dan zo’n reeks tot stand komt zal het misschien af en toe besproken worden. Maar een coach is bezig om het elftal zo goed mogelijk te prepareren op de volgende wedstrijd."

Timber deelt die mening. "Uiteindelijk gaat het erom hoeveel prijzen je pakt en niet om hoeveel wedstrijden op rij je hebt gewonnen. Wat de coach al zei: 'we bekijken het wedstrijd per wedstrijd'. We strijden nu bijvoorbeeld al een heel jaar lang om het kampioenschap. Dan is het ook nog mooi dat je in de bekerfinale staat en meedoet in Europa."

Tags

  • #UEL
  • #AJAROM

Socials

Gerelateerde artikelen

Gravenberch1280 (1)

Gravenberch over AS Roma: 'We moeten twee keer vol knallen'

De pas achttienjarige Ryan Gravenberch beleeft een sterk seizoen. De middenvelder is met Ajax nog actief op drie fronten en debuteerde onlangs in het Nederlands elftal. De jongeling gaat voor het eerst in zijn carrière zo'n cruciale seizoensontknoping in.

Tags

  • #Gravenberch

Socials

Nicothumb

Tagliafico geniet van Ajax-talenten: 'Op welke positie speelt hij nou?'

Nico Tagliafico kan met zijn 28 jaar tot de ervaren rotten worden gerekend in het elftal van Ajax. De Argentijnse linksback staat dagelijks op het veld met talentvolle tieners, die de stap van de jeugdopleiding naar het eerste elftal hebben gemaakt. Tagliafico spreekt vol lof over zijn piepjonge teamgenoten.

Tags

  • #Tagliafico

Socials