The Danish Ajax Romance: ‘Meest genoten bij Ajax’

IMG 4512
IMG 4512

Ze hebben een prominente plek in de geschiedenis van Ajax: Deense Ajacieden. Er zijn tal van voorbeelden van spelers uit het Scandinavische land die succesvol waren in Amsterdam. Voor ons alle reden om in aanloop naar de UEFA Champions League-ontmoeting met FC Midtjylland een speciale Deense aflevering van de Ajax Podcast te maken.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

De Ajax Podcast is in het Engels en valt ook via JUKE te beluisteren. Voor onze fans die graag de hoogtepunten in het Nederlands samengevat zien, hebben we onderstaand artikel geschreven.

Voormalig ploeggenoten
Onze hoofdgast in deze aflevering was Christian Poulsen, de Deense assistent-trainer van Ajax. De voormalig middenvelder is één van de vele Denen die dus goed aardde bij Ajax. Poulsen speelde twee jaar voor Ajax (tussen 2012 en 2014) en pakte in beide seizoenen de landstitel. Bijzonder was dat hij in die tijd moest concurreren met Eyong Enoh, dit seizoen vaste co-host bij de Ajax Podcast.

Kou uit de lucht 
Dat werd natuurlijk door presentator David the Host even aangestipt. "De lucht is officieel geklaard”, grapte Enoh toen het kort was besproken, dit tot grote hilariteit ook van Poulsen.

Presentator David the Host (l.) en co-host Eyong Enoh (r.) luisteren aandachtig.

Presentator David the Host (l.) en co-host Eyong Enoh (r.) luisteren aandachtig.

Al snel bleek dat er veel wederzijds respect was. "De eerste keer dat we elkaar ontmoetten, was in de voorbereiding”, vertelde Enoh. "Ik kwam wat later terug vanwege het WK. We moesten meteen aan de bak met een fitness-test. Na zo’n 16 of 17 minuten waren veel spelers kapot, ik ook. Maar Christian rende nog steeds. Toen wist ik: it is what it is.” Op zijn beurt sprak Poulsen ook lovend over Enoh. "Ik herinner me je als een geweldige professional."

'Als speler meest genoten bij Ajax’
Poulsen kende een rijke carrière met clubs als FC Kopenhagen, Schalke 04, Sevilla, Juventus en Liverpool op zijn cv, maar had naar eigen zeggen het meeste plezier in Amsterdam.

"Van mijn hele voetbalcarrière heb ik het meest genoten van mijn tijd bij Ajax. De balans met mijn vrouw en gezin was heel goed. Daarnaast lijkt Amsterdam erg op Kopenhagen. Nu ik erop terugkijk, had ik misschien nooit weg moeten gaan. De levensstijl hier paste echt bij het gezin."

Uit de schaduw van Eriksen
In een aflevering over Deense Ajacieden kan Lasse Schöne natuurlijk niet onbesproken blijven. Poulsen speelde nog met de Deense Mister Ajax samen. “Ik denk dat hij in Amsterdam groter is dan in Denemarken. Hij stond in Denemarken lange tijd in de schaduw van Eriksen. Maar na het vertrek van Christian kwam Lasse in de spotlights en kreeg hij ook bij het Deense nationale elftal zijn caps. Ik herinner me Lasse als een aardig en rustig persoon, die echt van het voetbal genoot.”

Ook hadden we een zeer bijzondere Far Away Fan. Namelijk Viktor Fischer, de Deen die tweemaal landskampioen werd met Ajax. De huidige aanvaller van FC Kopenhagen heeft Ajax voor altijd in zijn hard gesloten. "De band die je als Deen met Ajax krijgt is heel sterk. Ik zal altijd van de club houden en ben blij met de tijd die ik hier heb gehad.”

Fischer (rechts) is nog altijd groot fan van Ajax.

Fischer (rechts) is nog altijd groot fan van Ajax.

De uitzending is nu alleen beschikbaar via JUKE en de Ajax-kanalen en vanaf maandagmiddag ook via alle andere Podcast-apps.

Via JUKE kun je ook de eerdere afleveringen van de Ajax Podcast terugluisteren.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Gerelateerde artikelen

Blind Header

Blind in Ajax Podcast: 'Hiervoor wil je bij Ajax spelen'

In de derde aflevering van de Ajax Podcast is Daley Blind te gast. Met presentator David the Host en sidekick plus oud-teamgenoot Eyong Enoh praat hij over zijn doorbraak, social media en de spannende en mooie periode die er voor Ajax in het verschiet ligt.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #Blind

Socials

IMG 4462

Ajax Podcast over de CL-loting: 'Hebben laten zien dat we topteams kunnen verslaan'

De tweede aflevering van de Ajax Podcast staat in het teken van de loting voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Onze presentator David the Host bekeek donderdag samen met co-host Eyong Enoh en oud-Ajacied Ronald de Boer aan wie Ajax werd gekoppeld en besprak direct daarna ons perspectief tegen Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland. Ook werd Sky Sports-commentator en Eredivisie-expert Jonathan Beck nog gevraagd naar zijn oordeel.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #UCL

Socials

Ajax Radio

JUKE brengt Johan Cruijff ArenA bij fans thuis met Ajax Radio

Ajax en JUKE trappen het nieuwe voetbalseizoen af met Ajax Radio. Alle officiële wedstrijden zijn live te horen op de nieuwe radiozender. Ook zonder wedstrijd komt de fan in de stemming: Ajax Radio zendt 24/7 de grootste hits en Ajax-klassiekers uit. Daarnaast staan op Ajax Radio alle Ajax Podcasts verzameld; overzichtelijk, op één plek. Ajax Radio is beschikbaar voor alle voetbalfans van Nederland over de hele wereld en is gratis te beluisteren via de JUKE-app en website, maar ook via de kanalen van Ajax.

Tags

  • #AjaxRadio

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl