Verslag | Tiental Ajax O18 pakt knap punt in slotfase

Samenvatting Header 1280
Samenvatting Header 1280

Ajax O18 heeft woensdag op de valreep een nederlaag afgewend in de UEFA Youth League. Drie minuten voor tijd maakte Jorrel Hato de 1-1 op bezoek bij Napoli. De late gelijkmaker was knap omdat de Ajacieden meer dan een helft met tien man speelden na een rode kaart voor Olaf Gorter.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

Beide ploegen troffen elkaar voor de tweede keer in acht dagen. Op sportcomplex de Toekomst won Ajax O18 vorige week dinsdag met 5-1. Toen kregen de Ajacieden ook een rode kaart, bij 2-0, maar liepen ze in ondertal uit naar een grote zege.

Met twee thuisoverwinningen op zak reisde Ajax af naar Italië voor het treffen met het nog puntloze  Napoli. De basiself was wel flink gewijzigd, op liefst zeven plekken. Alleen captain Hato, Oualid Agougil, Jaydon Banel en Gabriel Misehouy waren er vorige week ook al bij vanaf de aftrap.

Moeizaam optreden
Al die mutaties deden het spel van Ajax geen goed, de Ajacieden hadden veel moeite met het verdedigend ingestelde Napoli en kwamen moeizaam tot kansen. Raphaël Sarfo nam van grote afstand het Italiaanse doel onder vuur, maar schoot net naast. Even later zag Banel in kansrijke positie zijn inzet worden geblokt.

Vervolgens was het aan de overzijde wél raak. Sarfo beging in de eigen zestien een lichte overtreding, maar het was voor de arbiter van dienst genoeg reden om naar de stip te wijzen. Leonardo Paolo Rossi faalde niet vanaf de stip: 1-0

Ajax kreeg in de eerste helft nog een grote kans op de gelijkmaker. David Kalokoh soleerde knap langs een aantal Napoli-verdedigers, maar had pech dat zijn inzet op de doellijn werd weggewerkt.

Vlak voor rust werd de opdracht voor Ajax nog zwaarder. Gorter kreeg zijn tweede gele kaart en moest inrukken.

Napoli laat Ajax in leven
Zo werd het voor de tweede wedstrijd op rij elf Napolitanen tegen tien Ajacieden, maar ditmaal zat Ajax minder lekker in de wedstrijd. Napoli had in de tweede helft de overhand en dook regelmatig gevaarlijk op voor het Ajax-doel, maar weigerde de genadeklap uit te delen. Ajax O18 bleef daardoor in leven en probeerde het zelf via afstandsschoten van Misehouy en Hato.

In de slotfase probeerde ook Banel het met een schot en brak Sarfo over rechts door, maar die momenten leverden niets op. Ajax leek nul punten over te houden, maar dat was buiten Hato gerekend. Na een schitterende aanval haalde de ingeschoven verdediger overtuigend de trekker over. Hij ging een één-twee met Banel aan, had een knappe sleepbeweging in huis en liet de Napoli-doelman kansloos: 1-1!

In de slotfase overleefde Ajax nog een aantal hachelijke momenten, maar een tweede tegengoal bleef uit en zodoende pakten de Ajacieden het zevende punt van deze groepsfase.

Napoli – Ajax O18 1-1 (1-0)
29. Paolo Rossi 1-0
87. Hato 1-1

Rode kaart: 44. Gorter (Ajax)

Ajax: De Graaff, Sarfo, Viereck (70. Henry), Hato, Van Bohemen, Gorter, Agougil, Misehouy (70. Idumbo-Muzambo), Kjaer (63. Chahid), Banel, Kalokoh (63. Boerhout)

Gerelateerde artikelen

Peereboom 1280

Ajax O18 met twintig spelers naar Italië

Ajax O18 speelt woensdagmiddag vanaf 14:00 uur het vierde groepsduel in de UEFA Youth League. Trainer Frank Peereboom neemt twintig spelers mee naar Napels voor het duel met de Italianen.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

Idumbo En Misehouy 900

Ajax O18 met man minder simpel voorbij Napoli

Ajax O18 heeft dinsdag uitstekende zaken gedaan in de poulefase van de UEFA Youth League. De thuiswedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Napoli leverde een ruime overwinning op: 5-1. Stanis Idumbo-Muzambo scoorde twee keer in de derde groepswedstrijd in de jeugdvariant van de UEFA Champions League. Ajax speelde bijna een uur met een man minder tegen de onmachtige Italianen.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials