Toekomstperspectief | Ajax O10 is hecht en leergierig

In deze aflevering van Toekomstperspectief geven we een kijkje in de keuken van Ajax O10. Het team van trainer Calvin Blankendal is een hecht en leergierig geheel.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

"Ik vind het heel belangrijk dat de jeugd lef heeft", vertelt Blankendal over het trainen van de piepjonge Ajacieden. "Dat ze dingen durven te proberen en creatief zijn. Daarom willen we bij fouten ook nooit boos zijn. Met tips en tops zorgen we ervoor dat dingen de volgende keer beter gaan."

Vriendenteam
De coach, die zelf ook in de Ajax-jeugd voetbalde, ziet O10 als een echt vriendenteam. "Het is een heel hechte ploeg. Dat zie je ook aan dat ze na de wedstrijd bij elkaar spelen en logeren. Ze zijn al geruime tijd bij elkaar. Het is ook een heel leergierig team. Ze leren skills binnen een mum van tijd en komen dan alweer bij mij vragen om een nieuwe uitdaging."

Technische vaardigheden
In de onderbouw van de jeugdopleiding staat de ontwikkeling van technische vaardigheden centraal. "Techniek is een van de belangrijkste onderdelen van de onderbouw. Daarom spelen de kinderen ook op verschillende ondergronden. Op straat zijn de ruimtes bijvoorbeeld kleiner; daar moeten ze ook mee leren omgaan."

De 9-jarige verdediger Jason is dol op zijn trainer. "Hij is heel goed en heel lief. Soms is hij streng, maar dat moet ook." Zijn maatje Noud is inmiddels ook helemaal op zijn plek bij O10. "Het is nu mijn derde jaar bij Ajax. Eerst vond ik het spannend maar nu vind ik het heel erg leuk."

Gerelateerde artikelen

Ajaxo18 Juichen

Toekomstperspectief | 'O18 wil mensen inspireren'

Bij Ajax O18 wordt de laatste stap naar het betaald voetbal gemaakt. Daarbij wordt aanvallend voetbal gekoppeld aan resultaat, maar de spelers willen ook anderen inspireren met hun spel.

Tags

  • #AjaxO18

Socials