Tomás Galásek: ' Ajax-tijd heel mooi en succesvol'

Tomás Galásek was onlangs terug bij zijn oude club. De Tsjechische oud-Ajacied was weer even thuis in Amsterdam en ontmoette enkele oude bekenden. Galásek droeg tussen 2000 en 2006 in maar liefst 202 officiële duels het Ajax-shirt. De teamplayer pur sang, met dynamiet in de kicksen, schopte het ook tot aanvoerder. De sympathieke oud-speler werd vanzelfsprekend met egards ontvangen op de Toekomst.

Tags

  • #Galásek

Socials

Gerelateerde artikelen

Galasek 1280

Top 10 Goals | Tsjechische Turbo Galásek

Hij liet anderen beter spelen en had een verwoestend schot met links en rechts: Tomas Galásek. De oud-Ajacied speelde zes seizoenen voor Ajax en viert op 15 januari 2023 zijn 50e verjaardag. Ter ere van deze mijlpaal hebben wij tien mooie treffers op een rijtje gezet.

Tags

  • #Galásek

Socials

Doc Header Goed 0203

Ajax Doc | 'Ajax 2002/2003: Rock-'n-roll in Europa'

Hoe dramatisch het eindigde, zo flitsend was de Europese campagne van Ajax in het seizoen 2002/2003. Onder leiding van Ronald Koeman liet een nieuwe generatie Ajax-talenten zich zien aan Europa. Naast trainer Koeman blikken we met Zlatan Ibrahimovic, Andy van der Meijde en Cristian Chivu terug op dit memorabele UEFA Champions League seizoen.

Tags

  • #AJAXDOC

Socials

Galasek1280

Galásek: 'In Tsjechië vinden ze het ongelooflijk dat ik aanvoerder was bij Ajax'

Tomás Galásek, een bescheiden leider. De Tsjechische technicus maakte tussen 2000 en 2006 furore in het Ajax-shirt. Hij bereikte de magische grens van tweehonderd wedstrijden in Ajax 1 en veroverde in deze periode de landstitel (2x), de KNVB Beker (2x) én de Johan Cruijff Schaal (2x). De ex-Ajacied viert zondag 15 januari zijn vijftigste verjaardag, een mooi moment om bij te praten met de huidige assistent-bondscoach van Tsjechië.

Tags

  • #Galásek

Socials