Top 10 Goals | Parel van Amsterdam

Met zijn zestien jaar, vier maanden en zeven dagen werd Ryan Gravenberch in 2018 de jongste debutant ooit in een Ajax-shirt. Drie dagen later maakte hij in het KNVB Beker-toernooi ook nog eens zijn eerste Ajax-doelpunt en schreef hij daarmee een nieuw hoofdstuk in het geschiedenisboek van onze club.

• #Top10Goals

De middenvelder groeide uit tot basisspeler, kreeg samen met teamgenoten Jurriën Timber en Devyne Rensch een prachtige documentaire (Parels van Amsterdam) en verdiende daarna een transfer van Bayern München. Ter ere van zijn 22e verjaardag hebben we tien mooie goals van 'm op een rij gezet.

Gravenberch1280

On This Day | Gravenberch pegelt Ajax in slotseconden langs SC Cambuur

Late overwinning in Leeuwarden. Ajax beleefde op 11 maart 2022 een moeizame avond op bezoek bij SC Cambuur. De Ajacieden kwamen dankzij treffers van Dusan Tadic en Sébastien Haller op een 0-2-voorsprong, maar zagen de thuisploeg na rust langszij komen. Ryan Gravenberch stond in de blessuretijd op en bezorgde Ajax met een geweldige afstandspegel alsnog de overwinning: 2-3.