Top 10 goals | Vlijmscherpe Vertonghen

Op 24 april viert voormalig Ajax-speler Jan Vertonghen zijn verjaardag. De Belg speelde in totaal 220 officiële wedstrijden voor het eerste team van Ajax. Daarin scoorde hij 28 keer. Tijdens zijn verblijf in Amsterdam werd hij twee keer landskampioen en won hij twee keer de KNVB Beker. Ter gelegenheid van zijn geboortedag hebben we een compilatie gemaakt van tien mooie doelpunten uit zijn periode bij de club.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Gerelateerde artikelen

Beek1920

Top 10 Goals | Ras-Ajacied Van de Beek

Donny van de Beek doorliep het klassieke pad van een Ajax-jeugdproduct. Hij kwam op jonge leeftijd in de opleiding en debuteerde op zijn achttiende in Ajax 1. Uiteindelijk kwam Van de Beek tot 175 officiële wedstrijden en 41 doelpunten. Ter ere van zijn 27e verjaardag hebben we Donny's tien mooiste treffers in Amsterdamse dienst op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Finidi1920

Top 10 Goals | 'Tjongejonge, wat een goal van Finidi'

Bescheiden naast het veld en fenomenaal en meedogenloos tussen de kalklijnen: Finidi George. De Nigeriaanse flankspeler is een belangrijke pion in het aanvalsspel van het gouden Ajax van midden jaren negentig. In zijn Amsterdamse periode wint Finidi bijna alles wat er te winnen valt met Ajax; van Wereldbeker tot Nederlandse Supercup, de voormalige Johan Cruijff Schaal. Vanwege de 53e verjaardag van de Nigeriaan hebben we tien heerlijk Finidi-goals op een rij gezet. Neem bijvoorbeeld die pegel tegen Bayern München in de UEFA Champions League in 1995. Kijk en geniet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Seedorf1920

Top 10 Goals | Stijlvolle Seedorf

Clarence Seedorf is met vier UEFA Champions League-titels op zijn naam een van de meest succesvolle Nederlandse voetballers aller tijden. De in Paramaribo geboren oud-middenvelder maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut bij Ajax en was tot 2018 de jongste debutant in Ajax 1. Nadat hij in 1995 met Ajax de Champions League won, pakte hij ook nog met Real Madrid en twee keer met AC Milan de 'Cup met de Grote Oren'. Vanwege zijn 48e verjaardag hebben we tien heerlijke treffers op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials