Top 5 Goals | Johan Neeskens

Johan Neeskens was een belangrijke pion in het Gouden Ajax dat begin jaren zeventig eerst Europa en uiteindelijk ook de wereld veroverde. De multifunctionele en onverzettelijke Ajacied droeg tussen 1970 en 1974 in 171 duels het rood-witte shirt. In die vier jaar won Ajax alle beschikbare prijzen. Op 12 mei 1974, precies vijftig jaar geleden, speelde Neeskens zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Daarna vertrok hij naar FC Barcelona.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Gerelateerde artikelen

Pantelic2

Top 10 Goals | Marko Pantelic

Marko Pantelic speelde slechts één seizoen (2009/2010) voor Ajax, maar het was voor de flamboyante Serviër genoeg om de harten van het publiek te veroveren. Op 15 september viert de voormalig zijn spits zijn 44e verjaardag. Als cadautje zijn tien mooiste goals in Amsterdamse dienst.

Tags

  • #Pantelic

Socials

Rob De Wit Actie 1920

Top 10 Goals | Rob de Wit 60 jaar

Rob de Wit was tussen 1984 en 1986 de stijlvolle linksbuiten van Ajax. De Ajacied kwam door een hersenbloeding helaas tot slechts 77 duels, waarin hij zeventien keer scoorde. Op 8 september 2023 viert De Wit zijn zestigste verjaardag. Vanwege die mijlpaal hebben we zijn tien heerlijkste Ajax-goals op een rijtje gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Davids Debuut Tegen RKC 8 Sept 1991 1920

On This Day | Edgar Davids maakt fraai debuut

Een aanstormend en dan al lastig af te stoppen Ajax-talent maakte op 8 september 1991 thuis tegen RKC zijn officiële Ajax-debuut. Edgar Davids toonde als nieuwste exponent van de befaamde jeugdopleiding direct zijn klasse. Mede door zijn drive en onverzettelijkheid, maar ook door de individuele topklasse van zijn ploeggenoten, snelde Ajax 32 jaar terug naar een klinkende 5-1-overwinning. Davids groeide uit tot lid van het Gouden Ajax dat jaren later de wereld veroverde. De middenvelder droeg in 149 wedstrijden het Ajax-shirt. Davids liet de fans 33 keer juichen. Maar het begon dus op die mooie septemberdag in De Meer.

Tags

  • #OnThisDay

Socials