Trotse Delgado blij met kans bij Ajax: 'Dit is de beste jeugdopleiding ter wereld'

Patrickson Delgado is in Nederland en dolgelukkig met de kans die hij krijgt bij Ajax. De gehuurde Ecuadoriaan probeert de Amsterdammers de komende anderhalf jaar te overtuigen van zijn kwaliteiten. "Ik hoop dat Ajax mij koopt."

Tags

  • #Delgado

Socials

De tiener vertrok op elfjarige leeftijd richting de hoofdstad van Ecuador, Quito, om zijn voetbaldroom na te jagen. "Mijn moeder wilde eigenlijk niet dat ik ging", vertelt de middenvelder.

"Maar ik wilde het graag. Ik moest gaan. Gelukkig ging dat goed. Ik was weg bij mijn familie, maar ging bij mijn zus wonen. Het heeft mij als voetballer en persoon gevormd. Ik ben daardoor zelfstandig geworden."

"En toen kwam de kans om hier naartoe te gaan", maakt Delgado direct een sprong in zijn verhaal. "Daar ben ik heel blij mee. Nu moet ik mij hier gaan aanpassen. Daar werk ik elke dag keihard voor."

Type middenvelder
In Amsterdam wil Delgado er alles aan doen om te slagen. De defensieve middenvelder typeert zichzelf als een voetballer die 'simpel wil spelen'. "Ik houd van één, twee keer raken. En van scoren. Ik ben goed van de ene zestien tot de andere zestien, of zoals ze dat hier zeggen, van box-to-box."

De Ecuadoriaan werd in 2019 gescout. Daarna is er altijd contact geweest tussen Ajax en Delgado. "Ik vond het fantastisch toen ik hoorde dat Ajax interesse had. Ik dacht: daar wil ik zijn. En het is gelukt."

Tags

  • #Delgado

Socials

Gerelateerde artikelen

Delgado1280

Ajax huurt Patrickson Delgado van Independiente del Valle

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Independiente del Valle en Patrickson Delgado. De 18-jarige middenvelder wordt per direct gehuurd van de Ecuadoriaanse club voor de duur van anderhalf seizoen, tot en met 30 juni 2023. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen. De overeenkomst is onder voorbehoud van enkele formaliteiten.

Tags

  • #Delgado

Socials

Daramystill1280

Zo kijkt Daramy terug op zijn eerste maanden in Amsterdam: 'Leer veel van Dusan en Nico'

Mohamed Daramy speelt inmiddels iets meer dan een half jaar bij Ajax. De Deen moet tot nu toe vooral genoegen nemen met een plek op de bank, maar toch heeft hij het in Amsterdam naar zijn zin. We spreken hem over zijn eerste maanden in het rood-wit, over zijn teamgenoten, zijn ervaringen in de UEFA Champions League én over de stad Amsterdam.

Tags

  • #Daramy

Socials