Van Axel Dongen trots na winnen van Abdelhak Nouri Trofee: 'Mooi rijtje om in te staan'

Amourricho van Axel Dongen is de vierde winnaar geworden van de Abdelhak Nouri Trofee. De zestienjarige aanvaller, die dit seizoen zijn profdebuut maakte, kreeg de prijs overhandigd uit handen van de vader van Abdelhak. Van Axel Dongen is de opvolger van Devyne Rensch, die de prijs als grootste talent van de jeugdopleiding vorig jaar ontving.

Tags

  • #VanAxelDongen
  • #ForTheFuture

Socials

Op de laatste trainingsdag van het seizoen voor de jeugd werd de aanvaller verrast door de familie Nouri. "Ik kreeg een gevoel in mijn buik en dacht: wat doen zij ineens hier? Ik had de prijs zelf helemaal niet verwacht."

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali is blij met de ontwikkeling van de zestienjarige aanvaller. "Vanaf het moment dat hij op het veld stond op de trainingen, heeft-ie het geweldig opgepakt."

"Hij heeft een individuele actie. Zijn spel in de kleine ruimte, overzicht en de arbeid die hij levert bij balverlies, maken hem een bijzonder speler. Daarnaast is hij coachbaar. Hij is ook in het veld bereid om verantwoordelijkheid te dragen. Dat zijn dingen die wij belangrijk vinden bij een jeugdspeler."

Illustere voorgangers
Van Axel Dongen is de vierde speler die de award wint sinds de prijs is vernoemd naar Nouri. In de jaren hiervoor wonnen Ryan Gravenberch, Naci Ünüvar en Devyne Rensch de trofee. Van de huidige selectiespelers werden ook Davy Klaassen en Daley Blind al eens verkozen tot het grootste talent van de Toekomst. "Het is mooi om in zo'n rijtje terecht te komen. Ze zullen trots zijn thuis."

Tags

  • #VanAxelDongen
  • #ForTheFuture

Socials

Gerelateerde artikelen

Amothumbnail

Amourricho van Axel Dongen wint Abdelhak Nouri Trofee

Amourricho van Axel Dongen is uitgeroepen tot het grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax van het seizoen 2020/2021. De aanvaller is daarmee de opvolger van Devyne Rensch. Van Axel Dongen kreeg de Abdelhak Nouri Trofee dinsdagmiddag in ontvangst.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Jongajaxdegraafschap

Highlights Jong Ajax - De Graafschap | Gelijkspel bij debuut Van Axel Dongen

Jong Ajax nam het vrijdagavond in eigen huis op tegen De Graafschap. Bij winst zouden de Superboeren zijn gepromoveerd naar de Eredivisie. De ploeg van Mitchell van der Gaag stak daar echter een stokje voor: 1-1. Bij Jong Ajax maakte Amourrichio van Axel Dongen zijn debuut in het betaalde voetbal.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Thumvdongen

Amourricho van Axel Dongen: 'Je moet hard werken om iets te bereiken'

Amourricho van Axel Dongen blikt terug op het moment dat hij gescout werd, vertelt over hoe hij wordt opgeleid als Ajacied en beschrijft hoe zijn droomdebuut eruit zal zien. Hij is trots dat hij het Ajax-shirt mag dragen en beseft dat hij hard moet werken om zijn doelen te bereiken.

Tags

  • #VriendenLoterij

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl