Twee bijzondere mijlpalen mogelijk tegen FC Midtjylland

2020 10 02 Training Ajax 0041
2020 10 02 Training Ajax 0041

Dinsdagavond kunnen er twee mooie mijlpalen bereikt worden. Als Daley Blind minuten maakt tegen FC Midtjylland voert hij een indrukwekkend lijstje aan. Daarnaast kan Ajax zich bij de 'club van 700' voegen.

Tags

  • #UCL
  • #MIDAJA

Socials

Voor dat laatste zijn in Denemarken twee Ajax-doelpunten nodig. Dan komt de club op een totaal aantal goals van 700 in Europese toernooien. Dat is maar vijf andere clubs ook gegeven. Dat rijtje ziet er nu als volgt uit: 

1. Real Madrid (1158)
2. FC Barcelona (1127)
3. Bayern München (982)
4. Juventus (814)
5. Liverpool (718)

Ook Benfica zit dicht bij de grens van 700. De Portugezen hebben zelfs nog maar één treffer nodig, maar spelen pas donderdag.

Indrukwekkende statistiek Blind
Blind heeft voor Ajax 43 wedstrijden in de UEFA Champions League (inclusief de voorrondes) gespeeld. Daarmee staat hij op gelijke hoogte met Piet Keizer en Wim Suurbier (die toen in de Europa Cup 1 speelden) als speler met de meeste wedstrijden op het hoogste Europese clubniveau achter zijn naam. 

Met nog maar één Champions League-optreden erbij is Blind dus de enige aanvoerder van een zeer bijzonder rijtje.

Tags

  • #UCL
  • #MIDAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Tadic 8 (2)

Ajax treft Liverpool, Atalanta en Midtjylland

Ajax treft in de groepsfase van de UEFA Champions League Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland in poule D. Dat wees de loting donderdagmiddag uit. Later (uiterlijk vrijdag, 23:59 uur) wordt het speelschema bekend. De eerste speelronde van de Champions League staat gepland voor dinsdag 20 en woensdag 21 oktober.

Tags

  • #UCL

Socials

Blind Header

Blind in Ajax Podcast: 'Hiervoor wil je bij Ajax spelen'

In de derde aflevering van de Ajax Podcast is Daley Blind te gast. Met presentator David the Host en sidekick plus oud-teamgenoot Eyong Enoh praat hij over zijn doorbraak, social media en de spannende en mooie periode die er voor Ajax in het verschiet ligt.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #Blind

Socials