Verslag | Ajax wint tweede oefenduel met Shakhtar Donetsk op de Toekomst

Team 1420
Team 1420

Ajax heeft woensdagmiddag een oefenduel met Shakhtar Donetsk gewonnen. De Ajacieden versloegen de Oekraïense grootmacht op de Toekomst met 3-0. Tristan Gooijer en Naci Ünüvar (2) namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

Tags

  • #AJASHA

Socials

Ajax speelde dinsdagavond ook al een oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. De ploeg van trainer Alfred Schreuder won met 3-1 in de Johan Cruijff ArenA dankzij doelpunten van Dusan Tadic, Steven Berghuis en Mohammed Kudus.

Snelle openingstreffer
Woensdagmiddag stonden beide clubs opnieuw tegenover elkaar, ditmaal op de Toekomst. Het jeugdige Ajax kwam sterk uit de startblokken en domineerde in de openingsfase. In de zesde minuut beloonden de Ajacieden zich voor hun goede spel; rechtsback Gooijer promoveerde een goede corner van Kenneth Taylor tot doelpunt.

Tot aan het rustsignaal creëerde Ajax nog diverse goede mogelijkheden, maar de Ajacieden wisten de score niet uit te bouwen. De Amsterdammers gingen rusten met een 1-0-voorsprong.

Ajax begon met twee nieuwe namen in de opstelling aan het tweede bedrijf. Brian Brobbey en Francisco Conceição bleven achter in de kleedkamer, Christian Rasmussen en Sontje Hansen kwamen binnen de lijnen.

Met twee verse krachten in de ploeg behield Ajax in de tweede helft het overwicht. De Amsterdammers hadden veel meer balbezit dan Shakhtar Donetsk, maar konden dit verschil niet direct uitdrukken in de score.

Ünüvar schittert
In de slotfase kregen een aantal gedreven talenten nog minuten. Invaller Ünüvar eiste in de laatste minuten de hoofdrol op. De vaardige middenvelder van Ajax nam de 2-0 en de 3-0 voor zijn rekening. Vooral zijn laatste treffer was wonderschoon: Ünüvar speelde zich met een geweldige pirouette vrij, waarna hij de bal gemakkelijk tegen de touwen schoot.

Ajax - Shakhtar Donetsk 3-0 (1-0)
6. Gooijer 1-0
83. Ünüvar 2-0
86. Ünüvar 3-0

Ajax: Gorter; Gooijer, Schuurs (70. Pierie), Magallán, Baas (70. Milovanović); Fitz-Jim (70. Warmerdam), Taylor (70. Hlynsson), Kudus (70. Ünüvar); Conceição (46. Hansen), Brobbey (46. Rasmussen), Daramy (70. Bandé).

Gerelateerde artikelen

Tadic 1280

Highlights Ajax - Shakhtar Donetsk | Positieve avond in de Johan Cruijff ArenA

Ajax speelde dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA tegen Shakhtar Donetsk uit Oekraïne. De gehele opbrengst van het oefenduel kwam ten goede aan diverse projecten en instanties die hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen en hulpprojecten in Oekraïne. Uiteindelijk won Ajax het duel met 3-1 dankzij treffers van Dusan Tadic, Steven Berghuis en Mohammed Kudus.

Tags

  • #AJASHA

Socials

Header Verslag Berghuis 880

Verslag | Ajax met winst in generale richting Johan Cruijff Schaal

Ajax won dinsdagavond het laatste oefenduel van de voorbereiding met 3-1. Tegenstander was het Oekraïense Shakhtar Donetsk. Het was niet zomaar een testwedstrijd, want de gehele opbrengst kwam ten goede aan diverse projecten en instanties die hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen en hulpprojecten in Oekraïne.

Tags

  • #AJASHA

Socials