Verslag | Jong Ajax blijft hangen in de middenmoot na gelijkspel bij Top Oss

Rasmussen Bij Top Oss 1280

Jong Ajax blijft in de middenmoot (9e) van de Keuken Kampioen Divisie hangen na een 1-1-gelijkspel bij Top Oss. De Ajacieden kwamen in Brabant nog wel op voorsprong, maar zagen Top Oss-buitenspeler Margaritha na een uur spelen de eindstand op het scorebord zetten.

De wedstrijd in Oss begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Piet Schrijvers. De oud-Ajax-doelman overleed eerder deze week op 75-jarige leeftijd.

Na de 4-0 en 5-1 op eigen terrein tegen respectievelijk Heracles en De Graafschap en de 0-4-nederlaag bij ADO Den Haag, kende de wedstrijd van vrijdagavond in Oss een wat minder spectaculair scoreverloop.

Hoewel dat in het begin toch anders leek. Nog voor er tien minuten waren gespeeld in Oss vond Jong Ajax al het net. Kristian Hlynsson en Christian Ramussen combineerden er voor de Brabantse goal lustig op los. De Deense spits haalde in het strafschopgebied diagonaal uit en verschalkte daarmee doelman Jansen.

Overwicht
Voor de 0-1 van de Amsterdamse beloften had Jong Ajax het lastig in Oss. Maar na de openingstreffer trok de ploeg van John Heitinga de wedstrijd meer naar zich toe. Helaas zonder echt enorme kansen te creëeren. Het overwicht zwakte naarmate de rust dichterbij kwam wat af, maar optisch gezien bleef Jong Ajax sterker dan Top Oss.

Met Sontje Hansen in het veld voor Amourricho van Axel Dongen bleef het spelbeeld onveranderd. Tot Margaritha namens Top Oss de gelijkmaker op het scorebord kreeg. De rechtsbuiten trok naar binnen en met een schot in de verre hoek liet hij Tom de Graaff kansloos. Even daarvoor kreeg Margherita al een grote kans, maar schoot hij over. Die waarschuwing bleek dus aan dovemansoren gericht.

Opnieuw kans Rasmussen
De 1-1 bracht het heilige vuur bij Jong Ajax terug. De Amsterdamse talenten zochten meer de aanval en werden gevaarlijk via doelpuntenmaker Rasmussen. Na een goede actie van verdediger Milovanovic, die zich een weg baande richting de zestien van Top Oss, kreeg de Deense spits de bal voor de voeten. Hij dacht niet na, haalde uit en met pijn en moeite ranselde keeper Jansen de bal nog uit zijn doelgebied.

Jong Ajax bleef sterker. Kreeg in de slotfase nog een schotkans, maar uitgespeelde mogelijkheden bleven uit. Een lange tijd om uit te rusten krijgen de jonge Ajacieden niet. Komende maandag komen de beloften alweer in actie. In Amsterdam is NAC de tegenstander.

Top Oss - Jong Ajax 1-1 (0-1)
10. Rasmussen 0-1
61. Margaritha 1-1

Jong Ajax: De Graaff; Jermoumi, Warmerdam, Pierie, Milovanovic, Fitz-Jim (78. Misehouy), Regeer, Hlynsson, Martha (72. Aertssen), Rasmussen, Van Axel Dongen (46. Hansen)