Van akker tot biljartlaken: dit is de nieuwe grasmat

Een kijkje in de werkzaamheden van grasmeester Roy. Na verschillende evenementen was de Johan Cruijff ArenA toe aan een nieuwe grasmat. Ajax' grasmeester neemt je mee in het gehele proces van A tot Z.

Tags

  • #JohanCruijffArenA

Socials

"Het is een spannende dag. We gaan vandaag de grasmat naar de ArenA halen en hier uitrollen", vertelt Roy, de enthousiaste grasmeester van Ajax. "Er waren deze winter wat concerten gepland van de Toppers en het Huis van Oranje. Dan is de mat vijf weken afgedekt en als je de platen er dan vanaf haalt, ligt er geen groene grasmat meer. Het was van tevoren al gepland dat we een bezoding zouden hebben."

De graszoden voor de nieuwe grasmat moesten opgehaald worden in Limburg. "In totaal worden er 310 rollen gesneden en dat gaat in 25 vrachtwagens naar de ArenA toe. Er zijn verschillende rollen en die overlappen elkaar. Met een zaag en een machine worden de matten in elkaar gedrukt, zodat de voetballers geen last hebben van de aanhechtingen tijdens de wedstrijd", vertelt Ajax' grasmeester, die tevreden is met het resultaat. "De grasmat is dicht en mooi van kleur, vooral voor de tijd van het jaar."

Er ligt een hybride grasmat in de Johan Cruijff ArenA. "De verhouding tussen kunstgras en normaal gras is iets minder dan tien procent. Tussen het kunstgras groeit het gewone gras. Je merkt eigenlijk niks van het kunstgras, alleen dat je meer grip hebt."

Tags

  • #JohanCruijffArenA

Socials

Gerelateerde artikelen

Header 1280

In beeld | Laatste training in Johan Cruijff ArenA

FC Twente komt op bezoek voor de eerste thuiswedstrijd van 2023. Ajax heeft vrijdagochtend in de Johan Cruijff ArenA de laatste training afgewerkt in aanloop naar het duel met de Tukkers.

Tags

  • #AJATWE

Socials

Rulli DB 1280

Rulli na debuut: 'Ik had wel wat kriebels voor de wedstrijd'

Gero Rulli maakte woensdagavond zijn debuut voor Ajax. In het bekerduel met FC Den Bosch stond de doelman in de Nederlandse kou, wind en regen onder de lat. De eerste minuten in Ajax 1 bevielen hem. "Ik voelde me erg op mijn gemak met de jongens."

Tags

  • #Rulli

Socials