Van Axel Dongen: 'Mijn doel was sowieso om bij Ajax te blijven'

Amourricho van Axel Dongen heeft zijn 1e profcontract bij Ajax getekend. Voor de 15-jarige aanvaller gaat daarmee een droom in vervulling. "Mijn doel was sowieso om hier te blijven. Ik wil slagen bij Ajax."

Tags

  • #VanAxelDongen

Socials

Met z'n handtekening maakte hij aan alle roddels over 'vermeende buitenlandse interesse' een einde. Hij stond er zelf de afgelopen tijd vrij nuchter in, zegt hij nu. "De dingen die in de media werden gezegd, daar kijk ik niet naar. Ik heb ook een moeder die mij met beide benen op de grond houdt."

De tiener speelt 7 jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Hij begon bij JO10 en komt komend seizoen uit voor Ajax O18, terwijl hij pas 15 jaar is op dit moment. Wat zegt dat hem? "Eigenlijk niet zo veel. Het is wel zo dat ik met oudere jongens speel, maar ik vind dat leeftijd niets uit moet maken."

Ajax 1
Nu het profcontract binnen is, droomt Van Axel Dongen verder. "Ik denk nu aan een debuut in de Johan Cruijff ArenA. Misschien wel tussen nu en 2 jaar."

Tags

  • #VanAxelDongen

Socials

Gerelateerde artikelen

Axeldongen

Ajax contracteert Amourricho van Axel Dongen

Ajax heeft Amourricho van Axel Dongen (Almere, 29 september 2004) gecontracteerd. De aanvaller tekende een contract dat ingaat op 29 september 2020 en loopt tot en met 30 juni 2023. Het betreft het 1e contract voor de jeugdinternational.

Tags

  • #VanAxelDongen

Socials

Headersaraca

Hoe Ajax' interne opleiding een voetbaldroom helpt verwezenlijken

Edwin van der Sar reikte maandagavond in de Johan Cruijff ArenA meerdere diploma’s uit aan stagiairs en nieuwe medewerkers van de jeugdopleiding die de 1e interne opleiding van de Ajax Coach Academy hebben afgerond. Thomas Niehe was 1 van hen. Hij doorliep het stagejaar van de interne opleiding en schopte het via die route tot trainer bij Ajax.

Tags

  • #AjaxCoachingAcademy

Socials

Pinas Pingel

Ajax O18 wint ook 2e duel in de competitie

Ajax O18 heeft ook de 2e competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Op sportpark de Toekomst was de ploeg van John Heitinga met 2-1 te sterk voor de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen. Vorige week zaterdag maakte O18 nog gehakt van Feyenoord O18: 2-6.

Tags

  • #AjaxO18

Socials