Van den Boomen: 'Positiviteit moet terug in de groep'

Branco van den Boomen blikt enkele dagen na het verlies bij PSV terug op de eerste kennismaking met de nieuwe interim-hoofdtrainer John van 't Schip. De middenvelder is duidelijk. "We moeten Ajax terugkrijgen."

Tags

  • #VandenBoomen

Socials

De middenvelder was zondag na het duel met PSV erg gefrustreerd. Enkele dagen later is hij positiever. "Het gaat beter. We hebben het besproken met de nieuwe trainer. Het voelt als een nieuw begin en het geeft nieuwe energie. Dat kunnen we gebruiken."

Positieve geluiden
Van den Boomen is te spreken over de eerste bespreking van Van 't Schip. "Hij hamerde veel op het teamgevoel en dat vind ik positief. Het is veel gegaan over het presteren van het individu binnen het team. Daar moeten wij aan werken. De discipline die hij uitstraalde in de bespreking, dat is waar we naar op zoek zijn. Mijn neefje heeft met hem gewerkt bij PEC Zwolle en vertelde dat hij tactisch sterk is. Bij Griekenland heeft hij gewerkt met iemand waarmee ik speelde bij Toulouse FC, ook die geluiden zijn positief."

De nadruk moet de komende tijd op het balbezit, vindt de middenvelder. "Mensen zien dat we veel tegendoelpunten krijgen en denken dat je dan moet hameren op de verdediging. Maar wij moeten Ajax terugkrijgen: lef tonen, vooruit spelen en linies kort op elkaar."

FC Volendam-thuis
Donderdag wacht het inhaalduel met FC Volendam. "De positiviteit moet terugkomen in de groep en op de club. Gezien het programma zullen we in de komende wedstrijden meer de bal hebben en daar liggen onze kwaliteiten. We spelen drie keer in een week in eigen huis, ik kijk ernaar uit."

Gerelateerde artikelen

Header 1920

In beeld | Natte eerste werkdag voor Van 't Schip

Op een regenachtig sportcomplex de Toekomst trainde Ajax 1 voor de eerste keer onder de nieuwe interim-hoofdtrainer John van 't Schip. Ook voor de Australische assistent-trainer Michael Valkanis was het de eerste training in Amsterdam.

Tags

  • #VantSchip
  • #AJAVOL

Socials

Training Day 1920

Training Day | Eerste training met Van 't Schip

Interim-hoofdtrainer van Ajax John van ’t Schip voltooide daags na zijn presentatie zijn eerste training. De dinsdagmiddagsessie bood de oefenmeester de eerste mogelijkheid om de selectie naar zijn hand te zetten. Van 't Schip en zijn Ajacieden werkten op sportcomplex de Toekomst bovendien toe naar het thuisduel met FC Volendam.

Tags

  • #VantSchip
  • #AJAVOL

Socials

Kerkhof Ajax Vol 1920

Van den Kerkhof fluit thuisduel met FC Volendam

Martin van den Kerkhof is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de thuiswedstrijd donderdagavond tegen FC Volendam. Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint om 20:00 uur.

Tags

  • #AJAVOL

Socials