Van der Gaag: 'Je krijgt altijd de kans bij Ajax'

Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag blikt terug op de prestaties van de afgelopen weken. "Het ging met up's en downs, maar dat hoort ook bij Jong Ajax."

Tags

  • #VanderGaag
  • #JongAjax

Socials

Na een stroeve start, met nul punten uit drie wedstrijden, ging het lopen bij de beloften van Ajax. Met als voorlopig hoogtepunt de 2-3-overwinning bij Cambuur Leeuwarden. "Dat zijn wel de wedstrijden waar je een betere speler van wordt", kijkt Van der Gaag terug op die wedstrijd in Friesland. "We hadden meer verwacht van de wedstrijden tegen NAC Breda en Almere City FC. Dan is het prettig wanneer je een resultaat eruit sleept zoals we tegen Cambuur hebben gedaan."

Wisselvallig
Jong Ajax won tot nu toe zes keer in de Keuken Kampioen Divisie, maar verloor ook vijf duels. Geen enkel duel eindigde in de elf wedstrijden dat het seizoen oud is in een gelijkspel. Die vijf verliespartijen tegenover zes driepunters tonen de wisselvalligheid aan van het team. Dat is ook inherent aan de leeftijd van de spelers, erkent Van der Gaag. "Je moet af en toe door de resultaten heen kijken, hoe moeilijk dat ook is. Wij moeten kijken naar het bredere geheel."

Uiteindelijk willen de spelers van Jong Ajax maar één ding: spelen in de Johan Cruijff ArenA. Zo zijn onder andere Devyne Rensch en Kenneth Taylor dit seizoen doorgeschoven naar Ajax 1. "Dat is geweldig mooi om te zien. Je krijgt altijd de kans bij Ajax."

'Bij ons mag je nog fouten maken. Op het hoogste niveau wordt dat afgestraft.'

Toch is de sprong naar de hoofdmacht geen misselijke stap. "Als je naar het eerste wil, worden daar weer andere dingen van je gevraagd. Je hebt het wel over Champions League-niveau. Bij ons mag je nog fouten maken. Op het hoogste niveau wordt dat afgestraft", waarschuwt de trainer van Jong Ajax.

Van der Gaag gaat ook nog even in op de ontwikkeling van onder andere Brian Brobbey, die enkele weken geleden zijn debuut in Ajax 1 opluisterde met een doelpunt. "Brian heeft er heel hard voor gewerkt. Die jongens zijn altijd ongeduldig, ze willen alles zo snel mogelijk. Aan de andere kant: als ze het bij Jong elke week laten zien, dan gaat het vanzelf. Dat is bij Brian ook gebeurd. Dat hij gelijk scoorde bij z'n debuut is mooi. Nu begint het pas eigenlijk voor hem."

Meer stabiliteit
Ook Jurriën Timber passeert de revue. "Vorig jaar heeft hij bijna alle wedstrijden bij ons gespeeld en zijn doorbraak gemaakt bij het eerste elftal. Je ziet dus nu ook een andere Jurriën op het veld staan. Hoe jong hij zelf ook nog is, hij neemt andere jongens mee in zijn leiderschap. Hij heeft de hele voorbereiding bij het eerste gedraaid. Daar word je een betere speler van."

Tot slot wil Van der Gaag de komende periode graag nog stabieler worden met Jong Ajax. "We willen langere periodes van de wedstrijd overheersen en dominant zijn. We moeten continu letten op de veldbezetting, loopacties in de diepte en de bezetting voor de goal. De spelers willen graag de bal in de voeten hebben, dus we moeten constant daar de aandacht op leggen."

Tags

  • #VanderGaag
  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Copyright Proshots 9822547 (1)

Jong Ajax boekt zwaarbevochten zege op SC Cambuur

Jong Ajax heeft op bezoek bij SC Cambuur drie punten gepakt. Nadat het op voorsprong kwam via Kenneth Taylor keek Jong Ajax al vrij snel tegen een achterstand aan, maar wist het de wedstrijd in de laatste vijf minuten toch nog om te draaien. Dankzij doelpunten van Devyne Rensch en Enric Llansana werd het 2-3.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Bogarde501

In beeld | Bogarde ziet Abraham

Winston Bogarde is 50 jaar geworden. De oersterke linksback van het succesvolle Ajax van midden jaren negentig baarde zowel binnen als buiten het veld opzien. Bogarde was met z'n 1 meter 90 en spieren als staalkabels een gevreesde vleugelverdediger. Het oorbelletje dat hij destijds droeg, en als het kon een gouden ketting, droegen bij aan zijn stoere karakter.

Tags

  • #Bogarde

Socials

Salah Eddine

Hoe Anass Salah-Eddine (alweer) vecht om terug te komen

Lang duurde de rentree van Anass Salah-Eddine deze zomer niet. Na een enkelblessure van vier maanden mocht de achttienjarige linksback van Jong Ajax eindelijk weer meedoen in een oefenwedstrijd tegen Almere City, maar aan het einde ging het meteen mis. De jeugdinternational bleef vervelend haken in het gras en liep daarbij een ernstige enkelblessure op. Weg eerste helft van het seizoen. “Maar volgend jaar zal ik er weer staan”, zegt hij zelfverzekerd.

Tags

  • #Salah-Eddine

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl