Van der Gaag over zwaar seizoen met Jong Ajax: 'Ze zijn gewend om te winnen'

Mitchell van der Gaag eindigde dit seizoen met Jong Ajax op de zestiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. De trainer blikt terug op het wisselvallige en mentaal zware seizoen. "Het ging met pieken en dalen."

Tags

  • #VanderGaag
  • #Jong Ajax

Socials

In sneltreinvaart neemt de trainer van Jong Ajax het seizoen door. Hoe Jong Ajax stroef startte, maar voor de winterstop nog een sterke reeks neerzette. Tot de matige uitwedstrijd bij NAC Breda (die Jong Ajax met 4-0 verloor) en het lage leeftijdsgemiddelde van de spelersgroep.

"Het is een zwaar seizoen voor de spelers geweest. Ze zijn normaal gewend om veel wedstrijden te winnen. Dat is dit seizoen niet gebeurd. Dat is mentaal zwaar geweest voor de spelers, maar ook voor de staf en iedereen die betrokken was bij Jong Ajax."

"Je moet oppassen dat je dan niet steeds dezelfde dingen zegt na de wedstrijd", legt Van der Gaag uit. "Ik zei vaak: 'We hebben leuk meegespeeld, maar...'. Dat kan je ook niet blijven roepen. We moesten daar met elkaar wat aan doen. De ene keer gaat dat makkelijker dan de andere keer."

Jeugdig elftal
Van der Gaag had een relatief jonge spelersgroep om mee te werken. Zeker als je het vergelijkt met vorig seizoen, toen ook nog spelers als Carel Eiting, Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang nog minuten maakten bij Jong Ajax.

"De beoogde basisopstelling was dit jaar met Jurriën Timber, Devyne Rensch als centrale verdediger en Brian Brobbey in de spits. Dat viel op een gegeven moment weg, omdat die zijn doorgestroomd naar Ajax 1. Los daarvan vind ik dat we het beter hadden moeten doen."

Spelers inpassen
Het is ook iets waar Van der Gaag als coach van Jong Ajax mee heeft te dealen. "Wij zijn onderdeel van het grotere geheel. Als je ziet hoeveel jeugdspelers de laatste jaren zijn ingepast bij Ajax 1, dan zie je hoeveel kwaliteit hier rondloopt. Het is ook een compliment richting Ajax, omdat het binnen de club past om jonge jongens zo snel mogelijk een kans te geven."

"En zo werkt het aan onze kant ook, hè", vervolgt de trainer van Jong Ajax. "Wij hebben nu Amourricho van Axel Dongen die zijn debuut gemaakt heeft en een basisplaats heeft gekregen. Hij is de volgende speler die is ingepast en het nu moet gaan laten zien."

Tags

  • #VanderGaag
  • #Jong Ajax

Socials

Gerelateerde artikelen

Thumbunuvarhansen1280

Jong Ajax Skills Challenge #7 | Sontje Hansen en Naci Ünüvar

In de Jong Ajax Skills Challenges strijden twee spelers tegen elkaar in diverse skills games. In de laatste aflevering zien we Sontje Hansen en Naci Ünüvar. Kunnen zij een aanval doen op de bovenste plek bij de crossbar challenge?

Tags

  • #Hansen
  • #Ünüvar

Socials

Liamvangelderen1

Highlights Telstar - Jong Ajax | Positieve seizoensafsluiter

Jong Ajax nam het in de laatste wedstrijd van het seizoen op tegen Telstar. Er stond voor de beloften niks meer op het spel stond, maar de Ajacieden namen de drie punten wel mee uit huis. Liam van Gelderen maakte in de tweede helft de winnende goal in Velsen-Noord: 1-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Douglas1

Jong Ajax wint seizoensafsluiting op bezoek bij Telstar

Jong Ajax heeft een wisselvallig seizoen woensdagavond afgesloten met een prima overwinning op Telstar. Amourricho van Axel Dongen zette de Ajacieden kort voor rust op 0-1. Na de gelijkmaker van Telstar zorgde rechtsback Liam van Gelderen voor het winnende doelpunt: 1-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials