Verslag | Ajax Vrouwen verspelen voorsprong tegen FC Twente in slotfase

Ajatwe Header
Ajatwe Header

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. FC Twente was op sportcomplex de Toekomst met 2-3 te sterk voor de Ajacieden. Mede door deze nederlaag veroverden de Tukkers de landstitel in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Amsterdammers wisten voorafgaand aan het treffen met FC Twente wat ze te doen stond: winnen met tien doelpunten verschil. Als de Ajax Vrouwen dit wisten te bewerkstelligen, passeerden de Ajacieden FC Twente op de ranglijst en was de landstitel een feit.

Trainer Danny Schenkel besloot één wissel door te voeren in zijn basiself in vergelijking met de wedstrijd tegen Feyenoord (1-4-overwinning). Eshly Bakker verscheen aan de aftrap, dit ging ten koste van Nikita Tromp.

Eerste kans voor de koploper
De Ajax Vrouwen begonnen energiek aan de wedstrijd tegen FC Twente, maar dit resulteerde niet direct in een grote mogelijkheid. De eerste kans was zelfs voor de bezoekers. In de zevende minuut kon Stolze op aangeven van Jansen voor open doel binnentikken, maar de Twente-spits miste de bal.

Voorsprong Ajax Vrouwen
Na dit hachelijke moment ontstond er meer ruimte voor de Ajax Vrouwen. In de 27e minuut maakte de ploeg van Schenkel hier goed gebruik van. Na een snelle inworp van Chasity Grant, legde Victoria Pelova de bal klaar voor Romée Leuchter. De Ajax-spits dacht niet na en schoot de bal feilloos tegen de touwen: 1-0. Dit was alweer haar 25e competitiedoelpunt van het seizoen.

Acht minuten later verdubbelde Grant de voorsprong. De 21-jarige aanvaller kreeg de bal aangespeeld door Pelova, maakte een goede kapbeweging en schoot het speeltuig achter Van Domselaar: 2-0.

Twente kantelt wedstrijd
Direct na rust kregen de Ajax Vrouwen via Pelova een goede mogelijkheid op de 3-0, maar de Ajax-aanvaller zag haar inzet gekeerd worden door de sluitpost van FC Twente. Uit de corner die volgde counterde de ploeg uit Enschede na slordig balverlies van Leuchter. De tegenstoot werd na een strakke voorzet door Stolze gepromoveerd tot doelpunt: 2-1.

Na de aansluitingstreffer van FC Twente waren er nog enkele kansen voor de Ajax Vrouwen, maar een nieuw doelpunt bleef uit. In de slotfase wisten de Tukkers nog twee treffers te produceren via Dhont en Everaerts, waardoor de Ajacieden de wedstrijd met 2-3 verloren. De Ajax Vrouwen kunnen zich nu gaan opmaken voor de Eredivisie Cup.

Ajax Vrouwen – FC Twente 2-3 (2-0)
27. Leuchter 1-0
35. Grant 2-0
47. Stolze 2-1
84. Dhont 2-2
88. Everaerts 2-3

Ajax Vrouwen: Van Eijk; De Sanders (79. Kardinaal), Van der Gragt, Doorn, Van de Velde; Spitse, Bakker (68. Hoekstra), Noordam; Grant, Leuchter (85. Tromp), Pelova

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Thumb 880

Highlights Feyenoord – Ajax Vrouwen | Ajacieden beslissen duel al voor rust

De Ajax Vrouwen hebben zaterdag op overtuigende wijze afgerekend met Feyenoord. De Amsterdammers hadden slechts één helft nodig om de Klassieker in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen naar zich toe trekken. Dankzij goals van Romée Leuchter, Nikita Tromp, Chasity Grant en Victoria Pelova stond het na ruim 35 minuten al 1-4, daar bleef het bij.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Header 880

Ajax Vrouwen boeken ruime zege op Feyenoord

De Ajax Vrouwen hebben de Klassieker in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen overtuigend gewonnen. In de Kuip waren de Amsterdammers dankzij goals van Romée Leuchter, Nikita Tromp, Chasity Grant en Victoria Pelova met 1-4 te sterk voor Feyenoord.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl