Van der Gragt weer belangrijk voor de Ajax Vrouwen

Gragtdoorn
Gragtdoorn

Stefanie van der Gragt heeft weer een hoofdrol opgeëist voor de Ajax Vrouwen. Op het sportpark van Be Quick '28 werd PEC Zwolle met 0-2 verslagen in de 1e ronde van de Eredivisie Cup. Diep in de tweede helft brak Van der Gragt de ban met de 0-1. Nikita Tromp maakte de 2e en laatste treffer. In de volgende ronde speelt de ploeg van trainer Danny Schenkel tegen de PSV Vrouwen.

• #AjaxVrouwen

De wedstrijd zat in de eerste helft aardig op slot. Daarnaast viel Victoria Pelova ook nog geblesseerd uit na iets meer dan 20 minuten spelen. Zij werd vervangen voor Quinty Sabajo. De 21-jarige invalster was gelijk betrokken bij de grootste kans voor rust. Een corner, die ingedraaid door Sabajo, werd door de keepster van PEC Zwolle net weggewerkt voordat Van der Gragt binnen kon werken.

In de tweede helft probeerde trainer Schenkel wat nieuwe energie in de ploeg te brengen en paste hij een dubbele wissel toe. Tromp kwam in het veld voor Chasity Grant, Samantha van Diermen verving Linda Bakker.

Opnieuw Van der Gragt
De ban werd pas echt gebroken toen een kwartier voor tijd weer Van der Gragt het verschil wist te maken. Op aangeven van Doorn kopte de speelster de 0-1 binnen in Zwolle.

De 28-jarige international maakte daarmee haar 3e treffer op rij in een officiële wedstrijd. In de Eredivisie scoorde ze ook al tegen FC Twente en vv Alkmaar. Vlak voor tijd besliste invaller Tromp de wedstrijd door de 0-2 te maken na een soepele Ajax-aanval.

Volgende week gaat de reguliere competitie weer verder met een thuiswedstrijd tegen de PSV Vrouwen. De wedstrijd tegen de Eindhovenaren in de 2e ronde van de Eredivisie Cup staat gepland voor 30 oktober.

PEC Zwolle Vrouwen - Ajax Vrouwen 0-2 (0-0) 75. Van der Gragt 0-1, 88. Tromp 0-2.

Ajax Vrouwen: Kop, Van der Gragt, Doorn, Verhoeve, E. Bakker, L. Bakker (64. Van Diermen), Van de Velde, Dijkstra, Grant (64. Tromp), Pelova (26. Sabajo), Van den Bighelaar